SASTANAK ŽARIĆ KOVAČEVIĆ SA RAUZEROM: Kontinuirani nastavak saradnje započete pre pet godina

Jasmina Mitrović, MDULS

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević sastala se sa direktorom za međunarodnu saradnju Francuskog instituta za javnu upravu Frederikom Rauzerom, sa kojim je razgovarala o daljoj saradnji, saopšteno je iz tog Ministarstva.

Sastanak, kako se navodi u saopštenju, predstavlja kontinuirani nastavak saradnje koja je započeta 2019. godine prilikom posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji, kada je potpisan Administrativni sporazum između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i Ministarstva za poslove javne uprave i javne račune Francuske Republike, kojim su definisane aktivnosti u oblasti reforme javne uprave, upravljanja ljudskim resursima i stručnog usavršavanja.

Jasmina Mitrović, MDULS 
foto: Jasmina Mitrović, MDULS

Ministarka Žarić Kovačević je, navodi se, istakla da su do sada u potpunosti realizovana tri Akciona plana i pozvala da se uspostavi direktna komunikacija između sektora ministarstva i Francuskog instituta zarad efikasnije realizacije svih oblika saradnje od obostranog interesa.

Ministarka je dodala da bi bila značajna podrška Francuskog instituta za javnu upravu razvoju e-usluga, poput Jedinstvenog upravnog mesta, kako bi sve bilo u skladu sa novim pravnim okvirima Evropske unije u ovoj oblasti.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

MINISTARKA SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Bezbednost prosvetnih radnika mora biti na najvišem nivou, saslušaću sve  Kurir televizija