Foto: Profimedia

nervozan

RONALD KUMAN BESAN NA BARSELONU ZBOG POVREDE DE JONGA! Selektor "lala" bljuje vatru na bivši klub!

Fudbal

Reprezentacija Holandije ostala je bez jednog od najvažnijih igrača pred Evropsko prvenstvo Frenkija De Jonga.

Sjajni veznjak već dugo vuće povredu skočnog zgloba, a povodom toga oglasio se i selektor "oranja" Ronald Kuman koji nije bio uopšte srećan zbog hendikepa koji je zadesio njegovu ekipu.

- Neće biti spreman za tri nedelje, nažalost. Frenki ima istoriju ove povrede i moramo da mislimo na njegovo zdravlje. Klub je odlučio da rizikuje i ovo je cena koju moramo da platimo - rekao je Kuman.

foto: EPA/KOEN VAN WEEL

De Jong povredu vuče već dugo i zbog toga je propustio veći deo druge polusezone. Prvi put se vratio na teren nedovoljno oporavljen 3. marta, a od tada je odigrao samo tri utakmice u svim takmičenjima.

Početkom marta igrao je za Barselonu protiv Atletik Bilbaa i obnovio povredu. Pauzirao je više od mesec dana i ponovo nedovoljno oporavljen se vratio za dvomeč sa PSŽ-om u četvrtfinalu Lige šampiona.

Prebrzo ubacivanje "u vatru" se već obilo u glavu 21.aprila u "El Klasiku" protiv Reala u Madridu kada je zamenjen u prvom poluvremenu. Ovakvim ishitrenim potezima jasno je da Kuman ne može biti zadovoljan i logično je njegovo nezadovoljstvo.

foto: Profimedia

Tužan posle vesti da neće igrati na Euru bio je i sam De Jong koji je u emotivnoj izjavi rekao da je najveća čast predstavljati zemlju na velikom takmičenju.

- Tužan sam i razočaran što neću stići na EURO. Mnogo smo radili u proteklih nekoliko meseci, ali mom skočnom zglobu treba više vremena, nažalost. San je i najveća čast predstavljati zemlju na velikom turniru, ali sada ću kao i cela nacija navijati za našu ekipu sa strane - rekao je igrač Barselone.

Kurir sport

BONUS VIDEO: