LIGA ŠAMPIONA JE MNOGO BOLJA OD EVROKUPA! Španci nemaju dilemu: Mnogo utakmica koje ništa ne znače pa onda jedna eliminaciona!

Kurir

Košarkaši Unikahe osvajači su ovogodišnje FIBA Lige šampiona.

Unikaha je u Beogradu savladala Tenerife u "Štark Areni", a MVP finala bio je reprezentativac Crne Gore Kendrik Peri. Predsednik Unikahe Hesus Lopes Nijeto rekao je da njegov tim neće menjati takmičenje u narednom periodu. "Imamo ugovor do 2026. godine i tek tada možemo da razmatramo opcije. Evrokup zavisi od Evrolige, a Evroliga ima posebne parametre koji u velikoj meri utiču na Evrokup. Evropska košarka mora da se adaptira i promeni neke stvari, ali mi ćemo nastaviti da se takmičmo u FIBA Ligi šampiona, kompetitivnije je takmičenje i ja to više volim. Evrokup ima mnogo utakmica koje ništa ne znače pa onda sledi jedna eliminaciona utakmica koja vas košta čitave sezone", rekao je prvi čovek Unikahe.

Govorio je i o budžetu. "Prošle sezone smo na raspolaganju imali 14 miliona evra i ne znam tačno da vam kažem za narednu sezonu, ali očekujem da bude nešto veći budžet", rekao je Hesus Lopes Nijeto.

Kurir sport