SREDINA JE NAJVEĆI PROBLEM SRBIJE! Iskusni stručnjak surovo iskren: Svaka čast Sergeju i Tadiću, ali... ČIM NEKO PRIĐE, MI PUCAMO!

Starsport©

Potpuno otvoreno i bez uvijanja, poznati fudbalski stručnjak Milorad Kosanović govorio je o igri naše reprezentacije pred start Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Kosanović smatra da je najslabija tačka reprezentacije Srbije sredina terena.

"Najveći problem imamo u sredini terena. Praktično u celom veznom redu imamo samo jednog pravog vezistu, Gudelja. Svaka čast Sergeju i Tadiću, oni su odlični kreativci, ali kao takvi oni pre igraju polušpiceve. Zato, čim neko igra presing na nas mi pucamo i stradamo", kaže Kosanović za Mozzart sport i dodaje:

Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

"Takođe, ne možemo da kontrolišemo utakmicu kroz igru, ali kad uđemo u pravu šansu, kao protiv Šveđana, imamo veliku priliku za gol. Iz četiri napada postigli smo toliko pogodaka. Veoma smo opasni iz 20 metara, to nam je najveća vrlina jer imamo Mitrovića i Vlahovića koji znaju u svakom trenutku da daju gol. Da su Šveđani imali njih dvojicu, dobili bi nas ubedljivo", smatra nekadašnji selektor mlade reprezentacije.

Kosanović smatra da Srbija nije "u koraku sa današnjom igrom".

"Ovde se stalno priča nešto o sistemu, a nije bitan sistem, nego mehanizam. Blok igra. Imamo mi svoje izvanredne i slabe strane, ali tim nema balans. Danas u 30-40 metara stoje celi timovi u bloku, samo je procena gde ga postaviti. Nama bi bilo idealno da ga imamo u 40 poslednjih metara, ali šta kad krene kontra, a tu smo tanki. Mitrović, Vlahović, Sergej, Tadić su sjajni ofanzivno, ali kada je blok igra u pitanju opet tu ulazimo u problem sa sredinom terena", rekao je Kosanović.

Srbija će u grupnoj fazi odmeriti snage sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

"Austrija je bolja od nas jer je savladala novu igru, agresivnija je i brža. I Šveđani su brži i čvršći od nas, što je pokazao odnos u šutevima na gol. Preko 20 puta su nam pretili, a mi imali četiri prava napada. Igra iz poslednjih 25 minuta u Švedskoj mogla bi da nam donese rezultat na prvenstvu, ali treba reći da se tamo samo pet-šest reprezentacija izdvaja, dok su ostali tu negde. Mi možemo da napravimo vrhunski rezultat, ali i da doživimo katastrofu. Moramo da nađemo prostor za igru u odnosu na protivnika, njegove slabosti i prednosti, nevažno sa koliko igrača u odbrani. Od Danaca ne verujem da smo bolji, a od Slovenaca možda na papiru, ali pogledajte njihov spisak, sve iskusni igrači iz dobrih klubova. Biće ovo prvenstvo s mnogo izjednačenih mečeva, ali i iznenađenja", rekao je Kosanović.

Kurir sport/Mozzart sport

This browser does not support the video element.

Tadić u druženju sa navijačima  Kurir