IZRAELSKI TENKOVI UŠLI DUBLJE U RAFU: Preko noći bombardovali iz vazduha, mnoge porodice napustile svoje domove USRED MRAKA

Reuters

Izraelski tenkovi progurali su se dublje u zapadni deo Rafe u sklopu jednog od najgorih noćnih bombardovanja iz vazduha, kopna i mora, primoravši mnoge porodice da napuste svoje domove i šatore u mraku, rekli su stanovnici tog grada.

Stanovnici su rekli da izraelske snage napreduju prema naselju Al-Mavasi u blizini plaže, koje je u svim izraelskim vojnim saopštenjima i mapama od početka ofanzive na Rafu u maju označeno kao humanitarna zona. Izraelska vojska je negirala da je izvršila bilo kakve napade u toj oblasti.

Izrael: Naš cilj je da uništimo preostale jedinice Hamasa

Izrael tvrdi da je njegov cilj da uništi poslednje preostale borbene snage Hamasa u Rafi, gradu koji je primio više od milion izbeglica. Većina ovih ljudi sada se preselila na sever prema Han Junisu i Deir Al-Balahu u centralnom delu pojasa Gaze.

Izraelska vojska je saopštila da nastavlja "ciljane operacije zasnovane na obaveštajnim podacima" u Rafi. U protekla 24 sata, vojnici su pronašli oružje i ubili palestinske militante u bliskoj borbi.

U poslednja 24 sata, izraelska vojska je iz vazduha pogodila 45 ciljeva širom Pojasa Gaze, uključujući vojne strukture, ćelije militanata, raketne bacače i tunelske šahte.

Pregovara se o prekidu vatre

U međuvremenu, napori da se postigne prekid vatre se nastavljaju, uz posredovanje Katara i Egipta, koje podržavaju SAD.

Hamas je pozdravio novi američki predlog o prekidu vatre, ali uz neke modifikacije, ističući da sporazum mora da obezbedi prekid rata i potpuno povlačenje Izraela iz pojasa Gaze, što Izrael i dalje odbija.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"IZRAEL IZVRŠIO TERORISTIČKI ČIN, OVO SE OČEKIVALO" Sagovornici Kurir televizije: Otvorena Pandorina kutija, a ispaštaće I SRBIJA  Kurir televizija