U SRBIJI PRODAJU TOALET-PAPIR SA OVOM OZNAKOM: OTKRIVAMO ŠTA ONA ZNAČI

Ana Ostojić

Na fotografiji iz jedne radnje u Beogradu vidi se more toalet-papira na kojima je oznaka od 3 slova, evo šta to znači

Na pakovanju Perfexovog premium toalet-papira vidi se oznaka od 3 slova - FSC, a mnogi su se zapitali šta ona uopšte označava.

Naime, odgovorno gazdovanje šumama "Forest Stewardship Council (FSC)" je globalna, neprofitna, nevladina organizacija posvećena promovisanju ekološki primerenog, društveno korisnog i ekonomski isplativog gazdovanja svetskim šumama.

Ana Ostojić 
foto: Ana Ostojić

FSC je sistem koji usmerava ka odgovornoj upotrebi šuma, tako da proizvođači sa njihovim sertifikatom su oni koji podržavaju održivost i čuvanje prirode. Ovaj sistem omogućava nosiocima sertifikata da dostave svoje proizvode i usluge na tržište kao rezultat ekološki primerenog, društveno korisnog i ekonomski isplativog gazdovanja šumama.

Poznato je da su Perfexovi toalet-papiri i ubrusi napravljeni od čiste celuloze, da su skroz prirodni, a ova oznaka je dokaz i da uprkos tome nijedno drvo nije nepovratno "umrlo" kako bismo mi obavili neophodne radnje u toaletu.

Ono što Perfexovu seriju cotton like izdvaja od svih drugih jeste srednji sloj, savršeno mekan i nedotaknut mašinama kako bi imao baš takvu idealnu mekoću. Troslojni papiri od celuloze duže traju i ne mogu izazvati nikakve iritacije na najosetljivijim delovima tela.

Upravo zato je Perfex idealni izbor za sve uzraste. Takođe, premium proizvodi se prave od superdrveta - eukaliptusa - koje ima fenomenalne osobine, i čvrstoću i mekoću i istrajnost...

Zbog svih ovih važnih osobina, Perfex je u samom vrhu kvaliteta, a njegove premium proizvode obožavaju i van granica naše zemlje.

Promo