NJU ZOVU ZAMENICOM KEJT MIDLTON I BILA JE ELIZABETINA MILJENICA: Evo zašto će ONA imati KLJUČNU ULOGU kad Vilijam postane kralj

Charlotte Coney/Story Picture Ag / Shutterstock Editorial / Profimedia

Među članovima jučerašnje proslave slubženog rođendana kralja Čarlsa III u Londonu bile su i Sofi, vojvotkinja od Edinburga, koja je blistala u žutoj haljini i njena ćerka lejdi Luiz Vindzor koju zbog imidža koji ima u javnosti, porede je sa Kejt Midlton, a neretko se kaže i da je ona velika uzdanica za budućnost britanske dinastije.

Otkud takve prognoze?

Unuka kraljice Elizabete II i princa Filipa bila je u elegantnoj cvetnoj haljini, pojavila se najpre u kočiji, gde je bila i njena majka koja poslednjih meseci obavlja niz službenih dužnosti kao zaposlena članica dvora.

foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Dok se britanski dvor suočavao sa najvećim naletom dvostruke krize zbog zdravstvenih problema Kejt Midlton i kralja Čarlsa koji se oboje i dalje bore sa rakom, u pomoć oko obavljanja određenih dužnosti priskočili su članovi porodice, među kojima su i vojvotkinja i vojvoda od Edinburga.

Procenjuje se da će važnu ulogu, kada jednog dana princ od Velsa postane kralj, imati njihova ćerka lejdi Luiz Vindzor (20). Par ima i sina Džejmsa vikont Severna kog porede sa princom od Velsa.

Ćerka vojvotkinje i vojvode od Edinburga pohađa Univerzitet Sent Endrjuz, čiji studenti su bili i princ Vilijam i Kejt Midlton, koji su se tokom studija i upoznali. Luiz je bila mijenica svog dede, princa Filipa.

foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Poznati autor Ričard Eden istakao je da doprinos vojvode od Edinburga i njegove porodice nikada nije bio važniji nego sada, piše Daily Mail. Princa Edvarda i njegovu suprugu Sofi, koja je važila za omiljenu snaju kraljice Elizabete Druge, godinama smo viđali na najznačajnim događajima kraljevske porodice. Sofi je veoma bliska sa Kejt, što se videlo u javnosti. Princeza i princ od Velsa se u odgajanju dece ugledaju na roditeljske metode vojvotkinje i vojvode, kao i na metode njenih roditelja, Kerol i Majkl Midlton.

Sofi je bila naklonjena i Megan Markl i princu Hariju, dok su živeli u Britaniji, do 2020. godine.

foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

"Iako daleko u liniji nasleđivanja, na 14. mestu, vojvoda od Edinburga je zaposleniji i istaknutiji nego ikada pre, jer obavlja dužnosti dok se njegov najstariji brat, kralj Čarls, leči od raka. Edvard i njegova supruga Sofi često su zanemareni jer se čini da ne žele da privlače pažnju medija i izgledaju srećno što svoje brojne kraljevske angažmane i posete inostranstvu obavljaju tiho i bez buke.

Po mom mišljenju, još jedna velika usluga koju bi par mogao da uradi za zemlju bila bi da podstaknu svoju decu Lejdi Luiz i Džejmsa da postanu zaposleni članovi porodice kada za to dođe vreme", napisao je Eden.

foto: Printscreen YouTube

Kraljica Elizabeta obožavala je stav svoje snaje Sofi prema javnosti i način na koji je balansirala između službenih dužnosti i porodice. "Luiz (20) je na drugoj godini na univerzitetu Sent Endrjuz, dok će Džejms (16) ove godine polagati GCSE ispite. Kada princ Vilijam postane kralj, nadam se da će slediti primer svoje bake, kraljice Elizabete, i zamoliti svoje rođake, uključujući Lejdi Luiz i Džejmsa, da sa njim podele dužnosti. Nadajmo se da će Vilijam shvatiti da "smanjena" monarhija ne bi zaštitila instituciju, kao što neki tvrde, već bi dovela do njene eventualne "smrti" i monarhija bi izgubila na važnosti.

Ima li boljeg načina za nadogradnju njegovih snaga od energije mladih ljudi kojima su vrednosti javne službe i dužnosti usađene od rođenja?".

foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Lejdi Luiz Vindzor je bila veoma bliska sa bakom i dekom, kraljicom i princom Filipom, koji je bio veoma ponosan na svoju unuku. To je bilo zato što je postala prva članica porodice koja je službeno nosila prezime Mountbaten-Vindzor, čime je omogućila da se njegovo prezime Mountbaten produži i nasleđuje u porodici, piše britanski list.

Njena majka Sofi rekla je da je princ Filip bio veoma srećan kada je saznao da Luiz veoma zanima sport.

Luiz je krštena u Vindzoru, bila je deveruša na venčanju Kejt i Vilijama 2011. u Londonu. pre studija radila je u baštenskom centru, zarada je bila oko sedam funti na sat.

Još 2021. pisalo se da je Luiz "tajno oružje" za dvor, koji se još tada suočio sa konceptom smanjene monarhije. U to vreme Megan i Hari bili su se odrekli dužnosti dok je princ Endrju zbog velikog skandala lišen dužnosti, počasti i titula. Fil Dampijer je isticao tada da je Luiz osoba na koju kraljica može da se osloni, zbog njene zrelosti. To je smatrala i Ingrid Sjuard pa je rekla da je ova devojka uvek bila predana porodici i izuzetno ljubazna, što je Elizabeta Druga obožavala.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU  Kurir TV