ZELENSKI OTKRIO USLOV ZA PREGOVORE: Ukrajinski predsednik jasno STAVIO DO ZNANJA da želi da Rusija učestvuje na sledećem samitu

Dursun Aydemir / AFP / Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski najavio da će drugi mirovni samit biti održan za nekoliko meseci!

Zelenski je na konferenciji za novinare nakon mirovnog samita u Švajcarskoj jasno stavio do znanja da želi da Rusija bude prisutna na sledećim razgovorima.

- Već postoji veliki broj zemalja koje žele da budu domaćini drugog mirovnog samita. Ukrajina je već počela da pregovore sa njima i siguran sam da će izbor zaista imati globalni značaj - naglasio je ukrajinski predsednik.

Zelenski je takođe rekao da je Kijev spreman da sutra počne pregovore sa Moskvom ako Kremlj "poštuje teritorijalni integritet" Ukrajine.

- Ako Rusija dođe na drugi samit, to će značiti da želi mir i da je odlučila da sama okonča rat. U suprotnom će ga svetska zajednica iznuditi. Za nas je bitan samo kraj rata - rekao je Zelenski.

Valerij Zalužni, bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, podsetimo, izazvao je šok u Ukrajini kad je javno podržao blogera koji je žestoko kritikovao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog!

(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

PREDSEDNIK VUČIĆ NA SAMITU UKRAJINA-JUGOISTOČNA EVROPA: Naporan dan pred nama, čekaju nas važne teme! Dočekali ga Rama i Zelenski  Reuters