JUBILEJ LEGENDARNOG MUZIČARA: Srđan Marjanović obeležio 50 godina karijere (FOTO)

Fidbox promo

Povodom 50 godina karijere našeg legendarnog kantautora Srđana Marjanovića u RTS Klubu u Beogradu, u organizaciji izdavačkih kuča PGP RTS i Fidbox održana je multimedijalna promocija. Tom prilikom predstavljene su LP ploča, CD i dokumentarni film "Sentimentalnih 50".

Ovaj događaj okupio je novinare, muzičke kritičare, kao i veliki broj muzičara koji su svojim prisustvom odali poštovanje Srđanu Marjanoviću za sve što je uradio u svojoj pola veka dugoj karijeri (18 albuma, 10 singl ploča, 4 knjige...).

Fidbox promo 
foto: Fidbox promo

O Marjanoviću, njegovom liku i delu, sa osvrtom na album kojim obeležava jubilej, govorili su direktor PGP RTS-a Vladimir Graić, glavni i odgovorni urednik Fidboxa Goran Jović, muzički novinar Olga Kepčija, rok kritičar i publicista Branimir Lokner, a na kraju se, u veoma emotivnom tonu, obratio i sam Marjanović.

Fidbox promo 
foto: Fidbox promo

- Kad kažete da je neko napunio 50 godina života, onda kažete, dobro, mator čovek već, ozbiljne godine. A kamoli kad kažete 50 godina karijere. Meni je drago što sam toliko dugo izdržao. Velika stvar je da izdržiš da se baviš jednim poslom toliko vremena. Moram da kažem da mi je svaki taj trenutak, svaka godina, svaki sat, svaka ta pesma, da mi je sve to na neki način bilo drago, i da sam bio srećan kroz sve to - rekao je Marjanović.

Na promociji je pušten i trejler dokumentarnog filma "Sentimentalnih 50" koji če uskoro biti premijerno prikazan na Radio televiziji Srbije. Inače, album sa 14 pesama prvi je koji je snimljen uživo na koncertu u "Dadovu" u novembru prošle godine. LP ploču na 180-gramskom ljubičastom vinilu i dokumentarni film potpisuje Fidbox, dok je izdavač kompakt diska PGP RTS.