PRVI U KLASI, DRUGI U GENERALNOM PLASMANU! Novi uspeh srpskog automobiliste Uroša Brkića! Odličan rezultat kod Splita

Privatna Arhiva

Na sunčanoj stazi dugoj 4.100 metara nedaleko Splita održana je 27. Nagrada Radošić-Malačka sv. Dujam, jedan od prepoznatljivijih auto događaja u regiji. Ukupno 79 vozača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Mađarske i Srbije stali su na startnu liniju.

Među njma bio je i Uroš Brkić, jedini predstavnik Srbije u ovogodišnjem takmičenju, čiji je nastup bio za svaku pohvalu. Sa svojim prototipom NORMA M20F, Brkić je dominirao u klasi CN E2/SC, zauzevši prvo mesto od samog početka trke. U generalnom plasmanu osvojio je drugo mesto, zaustavivši se samo iza Lasla Sasa iz Mađarske, vozača formule REinard 3000. Treće mesto pripalo je domaćem vozaču Dejanu Dimitrijevicu sa SEATOM 2000 TURBO.

Brkićeva vožnja ostavila je snažan utisak na publiku. Njegovo vreme od 2:18.18 u prvoj trci najavljivalo je sjajan dan, dok je druga trka bila izazovnija zbog ulja na stazi, a zabeležio je vreme 2:21.42. Ipak, ukupno vreme od 4:39.60 bilo je dovoljno za drugo mesto u generalnom plasmanu i prvo u klasi.

"Ušao sam u prvu trku veoma agresivno i postavio zadovoljavajuće vreme. Za drugu sam video da imam još malo prostora da popravim vreme, ali nažalost, bilo je ulja na stazi i nisam mogao poboljšati rezultat. Ipak, ukupno vreme iz obe vožnje bilo je dovoljno za pobedu u mojoj klasi", rekao je Brkić i dodao:

"Želeo bih da istaknem da smo pred ovu trku dosta radili na setapu automobila i pokušali smo neke promene koje do sada nismo primenjivali, a sve to uz podršku našeg kuma iz Splita Josipa Matića koji se potrudio da se automobil ovoga vikenda ponaša odlično".

Brkić se zahvalio svima koji su mu pomogli.

Ovime je potvrdio dominaciju u svojoj klasi. I konačno izašao na vodeću poziciju u šampionatu Centralne Evrope.

Sledećeg vikenda šampionat sa nastavlja na stazi Kroja u Albaniji koja se vozi po najvećem usponu u šampionatu.