OD DASKI ZA SURFOVANJE DO LEKOVA ZA SMIRENJE: Evo šta sve ljudi pokušavaju da prošvercuju! OVO je zaplenila Carina Srbije

Carina Srbije

Sa početkom letnje sezone i pojačanim prometom putnika, na graničnim prelazima, ali i u dubinskim kontrolama, zabeležen je porast carinskih prekršaja u kojima je zaplenjena neprijavljena roba i gotovina vredna više od 100.000 evra.

Carina Srbije zaplenila je tokom vikenda tablete, sportsku opremu, tehniku, cigarete, novčane vrednosti veće od 100.000 evra.

Tako je na graničnom prelazu Horgoš, Uprava carine u prtljažniku jednog kombija je među ličnim prtljagom otkrilav tovar od čak 16 kompleta alata marke Panasonik.

Carina Srbije 
foto: Carina Srbije

Uz to je kod putnika pronađen aparat za kalibraciju i aparat za testiranje termalnih sistema, a vrednosti veće od 23 hiljade evra koje putnik nije prijavio.

Nešto ranije tog dana, na istom prelazu, je otkriven i pokušaj krijumčarenja 87 sprava za vežbanje procenjene vrednosti više od 34 hiljade evra.

U tovarnom delu kombija carinici su pronašli i 44 gumene daske za surfovanje, 15 traka za trčanje, 14 vaga za merenje, sedam sobnih trenažera, tri tramboline i četiri sprave za suvo veslanje.

Carina Srbije 
foto: Carina Srbije

Tokom prošle nedelje je Carina saopštila da je putnik na aerodromu ''Nikola Tesla'' pokušao da prokrijumčari 50 boksova cigareta u prtljagu jednog putnika, ali je ovog vikenda ta količina nadmašena.

Carina Srbije 
foto: Carina Srbije

Naime, jedan putnik je doputovao u Srbiju, a u prtljag je spakovao čak 16.430 komada cigareta bez akciznih markica, odnosno gotovo 82 boksa cigareta.

Tokom dubinske kontrole na magistralnom putu Raška – Kraljevo, carinici su zaustavili kamion jedne kurirske službe u čijem se tovaru našlo mnoštvo strane robe bez dokaza o plaćenim uvoznim dažbinama, ali i čak 42.000 tableta leka "leksilium" od 3 i 6 miligrama.

Zabeležen je i slučaj putnice koja je u Beograd doputovala, a u prtljagu joj je otkriven neprijavljeni ručni časovnik vrednosti više od 12 hiljada evra.

Na pitanje zašto robu nije prijavila, tinejdžerka je rekla da nije bila informisana o tome da vredne stvari moraju biti prijavljene na ulazu u zemlju, navode iz Uprave carine.

Carina Srbije 
foto: Carina Srbije

Pored zaplena robe, zabeležen je i jedan devizni prekršaj u vrednosti od 21.960 evra koje putnik iz Francuske, pri dolasku u Srbiju, nije prijavio.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Misle da su pametni! Na ovim mestima krijumčari kriju robu za šverc  Kurir televizija