Foto: Kurir, Facebook

SUĐENJE MALOLETNICIMA

POČELO SUĐENJE OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO ĐORĐA MIJATOVIĆA! Preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora, jedan priznao krivicu

Crna Hronika

Počelo je suđenje maloletnicima koji se sumnjiče da su u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića.

Optuženi za ovo ubistvo imaju 16, odnosno 17. godina, a jedan je priznao krivicu. Više informacija ima naša novinarka Kurira Tamara Stanković.

foto: Kurir Televizija

- Proces suđenja dvojici maloletnika trenutno je u fazi pripremnog postupka, a to je zapravo deo prethodnog pretresa u kom sud izvodi dokaze. Na samom pripremnom ročištu saslušani su svedoci, dok je jedan od optuženih na saslušanju u policiji priznao delo koje mu se stavlja na teret. Inače, dvojici osumnjičenih se terete da su Đorđu Mijatoviću naneli teške telesne povrede od kojih je on kasnije i preminuo u bolnici.

Za ovakva krivična dela počinjena od strane maloletnika predviđa se i kazna maloletničkog zatvora.

- Za ovo krivično delo preti im kazna do 10 godina maloletničkog zatvora. Podsećamo, tog kobnog dana Đorđe Mijatović sukobio se sa osumnjičenima jer su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. Inače, reč je o srednjoškolcima koji su poznati po problematičnom ponašanju. Oni se terete da su Đorđu zadali šest udaraca u glavu od kojih je koban bio onaj u slepočnicu kada mu je i pukla lobanja.

- Nakon toga on je zadobio epileptičke napade i preminuo u bolnici. Inače, u krivičnom zakoniku za maloletnike zatvor se izriče isključivo u izuzetnim slučajevima i može trajati do 10 godina. U svim ostalim slučajevima najčešće se izriču vaspitne mere i nalozi. Mi ćemo, naravno, pratiti šta se dešava s ovim slučajem i informisati naše gledaoce.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video: