Foto: Printscreen/Video Plus

otkrivamo

KURIR SAZNAJE! EVO ŠTA JE JANKOVIĆ REKAO PRED TUŽIOCEM: Jedan detalj dodatno objasnio! Ni reči o telu

Crna Hronika
> 12:49h

Srđan Janković (50), jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, danas je po treći put saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru gde je iz pritvora doveden sa lisicama na rukama.

On je, prema rečima izvora Kurira, dva sata ispitivan gde je, kako saznajemo, govorio sve vreme jedno te isto.

foto: Kurir

- Janković je govorio, kao i na prethodnom ispitivanju, da nije kriv za ubistvo devojčice i da je nikada u životu nije video, ni tog dana ni nikada pre - kaže naš izvor i dodaje:

- Osumnjičeni je samo detaljnije tužiocu objasnio svoje kretanje, odnosno vremenske odrednice koje se tiču kobnog dana. Kada je popravljao šaht zbog kog su on i dragijević došli u Banjsko polje i koliko su se tamo zadržali. Takođe je i rekao da se pored deponije u ovom mestu zadržao jer je razgovarao telefonom.

On je, kako saznajemo, detaljno govorio o svemu kao i prethodnog puta, da nema nikakve veze sa sločinom i da dete nije sreo, a kamoli udario kolima.

- U potpunosti je ostao pri iskazu koji je dao 4. juna - kažer naš izvor i dodao da, sa tim u vezi, nije otkrio nikakvu lokaciju na kojoj bi telo moglo biti jer tvrdi da Danku nije ni video.

Ove reči potvrdio potrvidio je za Kurir i advokat Jankovića, Živadim Bogdanović.

Ovim povodom, da podsetimo, oglasilo se i tužilaštvo u Zaječaru koje je dalo kratko saopštenje.

foto: MUP Srbije

- Na današnjem saslušanju osumnjičenog Srđana Jankovića, tužilac je dodatnim pitanjima proveravao navode njegove odbrane od 04. juna ove godine, a u skladu sa stanjem stvari u spisima predmeta - navodi se iz ovog Tužilaštva.

Devojčica Danka Ilić je, podsetimo, nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Bonus video: