MUŠKARAC TUŽIO APPLE JER MU JE UNIŠTIO BRAK: Žena otkrila tajne poruke, u igri je tužba od 5 miliona

Shutterstock

Engleski biznismen je podneo tužbu protiv Apple kompanije nakon što je njegova supruga pronašla njegove izbrisane poruke

Muškarac je komunicirso koristeći iMessage na svom iPhonu i obrisao razgovore sa seksualnom radnicom, ali je poruke otkrila njegova supruga na porodičnom iMac-u, što je na kraju dovelo do njihovog razvoda.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Kao što je pomenuto, čovek je obrisao poruke na svom iPhone-u, ali nije znao da će sadržaj biti sinhronizovan sa porodičnim iMac-om jer je bio prijavljen sa istim Apple ID-om. Čovek je tužio Apple, tvrdeći da Apple nije obavestio korisnike da brisanje poruke na jednom uređaju ne briše ih sa svih uređaja prijavljenih sa istog Apple ID-a.

On je izjavio da "ako vam se kaže da je poruka izbrisana, imate pravo da verujete da je izbrisana."

Kada je njegova žena otkrila poruke, podnela je zahtev za razvod, a to je čoveka koštalo ogromnih 5 miliona funti u nagodbi. Muškarac navodi da je za njega razvod bio bolan i da bi mu racionalan razgovor spasio brak da poruke nisu otkrivene. Sada je tužio Apple za istu sumu, odnosno 5 miliona funti, a svoju tužbu namerava da pretvori u grupnu tužbu.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Čovek veruje da je Apple trebalo da pruži jasne informacije o operaciji brisanja poruka uz napomenu: „Ove poruke se brišu samo na ovom uređaju.“ Da je tako, ne bi došlo do ovog scenarija. Sajmon Volter, advokat, rekao je za medije da „Apple nije bio jasan sa korisnicima šta se dešava sa porukama koje šalju i primaju i, što je najvažnije, brišu“.

Advokat je dalje tvrdio da su Apple upiti obmanjujući jer se poruke ne brišu u potpunosti. Operacija takođe treba da odgovori na brisanje poruke ako se poruke mogu sinhronizovati. Ovo nije prvi slučaj gde su problem izbrisane slike, dokazano je da slike na iPhone-u nisu bezbedne čak ni kada se obrišu.