DEDA MARINE ABRAMOVIĆ BIO JE PATRIJARH SPC KOGA SU OTROVALI: Misteriozne okolnosti smrti podigle su buru, nikada nije razjašnjeno!

Kurir štampano

Konceptualna umetnica Marina Abramović godinama unazad izaziva veliku pažnju svojim radom i pojavom. Već od detinjstva imala je probleme u krugu porodice. Naime, sa roditeljima nije živela do šeste godine, a sa majkom je imala problematičan odnos.

Profimedia 
Marina Abramović godinama intrigira javnostfoto: Profimedia

Malo ko zna da Marina ima veoma zanimljivo porodično stablo. Naime, rođeni brat Marininog dete bio je Patrijarh srspki Varnava koji je preminuo 1937. godine pod veoma neobičnim okolnostima. Kako su ruski lekari, koji su ga pregledali, tvrdili, on je bio otrovan. Isto je potvrdio i sabor SPC u svom tadašnjem saopštenju. Ipak, celokupna javnost do današnjeg dana taj uzrok smrti smatra nezvaničnim, dok zvanični nikada nije ugledao svetlost dana.

Bojana Janjić/MSUB 
Marina je imala teško detinjstvofoto: Bojana Janjić/MSUB

"Rezultati dosadašnjih ispitivanja uzroka bolesti svode se na fakat da je Patrijarh uistinu otrovan, kako se u našoj javnosti stalno govori. Na koji način se desilo to trovanje, ne zna se tačno", glasilo je saopštenje.

Marinin deda patrijarh Varnava

Početkom Prvog svetskog rata tadašnji episkop Varnava se priključio i srpskoj vojsci i delio sudbinu naroda. Posle solunskog fronta 1917. poslat je u diplomatsku misiju u Rusiju gde ga je zatekla Oktobarska revolucija. Posle rata postavljen je na mesto mitropolita skopskog gde stoluje sve do 1930. godine. Te godine je preminuo patrijarh srpski Dimitrije i bilo je potrebno izabrati novog prvojerarha SPC.

Profimedia 
Performansi Marine Abramović privlače veliku pažnjufoto: Profimedia

Marina Abramović sekla vene

Prvi put je sekla vene u četrnaestoj godini, ali baka Milica je “uhvatila na delu” i spasila joj je život. Ostao je ožiljak na ruci i sećanje na najtužniji period u životu.

“Bila sam tako nesrećna, htela sam da se ubijem. Bilo je toliko krvi posvuda i mislila sam da ću umreti, a čak nisam ni potkačila venu. Sećam se da sam jednom šetajući sa bakom otrčala da pipnem zmiju. Baka je počela da vrišti na nju, toliko da je uznemirenost u glasu bake bila zastrašujuća od zmija. Neverovatno je kako strah ugrađuju u vas, vaši roditelji i drugi koji vas okružuju”, samo su neki od delova koji se nalaze opisani u Marininoj autobiografiji.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

JELICA KOVAČEVIĆ: Želim da me vide kao običnu ženu koja uživa u životu  Kurir televizija