DA LI STE PROBALI MAFINE SA SLANINOM? Ukusni i mekani zalogaji koje ćete pojesti u slast - a priprema nikad lakša!
Ukoliko nemate ideju šta da pripremite za obrok, a nemate ni puno vremena za spremanje, mafini su idealno rešenje. Oni se mogu jesti u bilo koje doba dana, bilo da je večera, užina ili doručak u pitanju.
Jednostavno se prave i nije potrebno da ste vešti u kuhinji kako biste uživali u ovim sočnim zalogajima. Evo kako da pripremite sočne mafine sa slaninom koje ćete smazati očas posla.
Sastojci:
- 250 g palente
- 200 g pšeničnog belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jajeta
- 100 ml ulja
- 100 g dimljene mesnate slanine
- 250 g krem sira
- 1 kašičica soli
- 360 ml jogurta
- 1 kašika svežeg peršunovog lišća
- 2 struka mladog crnog luka
- po potrebi ulja za prženje
- po želji susama
Priprema:
Obe vrste brašna pomešati sa praškom za pecivo. Dodati umućena jaja, ulje, krem sir, so, jogurt, iseckano peršunovo lišće i slaninu sa lukom koja je prethodno kratko propržena na malo ulja. U kalupe u koje su stavljene korpice za pečenje bez podmazivanja, sipati smesu, a ostatak smese sipati u mali pekač i po želji posuti susamom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni C 30 do 40 minuta.
(Kurir.rs/Reccepti/M.J)
Bonus video: