Foto: Shutterstock

za one koji vole fotografije

TIKTOK TESTIRA NOVU DRUŠTVENU MREŽU: Konkurentna je INSTAGRAMU, evo šta ćete sve moći sa ovom APLIKACIJOM

Tech

TikTok je nedavno lansirao novu aplikaciju za deljenje fotografija nalik Instagramu pod nazivom Whee, kako su primetili Android Police i osnivač APKMirror-a, Artem Russakovskii.

TikTok eksplicitno pozicionira Whee kao aplikaciju za deljenje fotografija samo sa najbližim prijateljima. “Fotografišite i delite stvarne fotografije koje samo vaši prijatelji mogu videti, omogućavajući vam da budete najautentičniji,” prema opisu Whee-a na Google Play-u. “Whee je najbolje mesto za bliske prijatelje da dele životne trenutke.”

Snimci ekrana sa liste aplikacija prikazuju stvari poput tražila za fotografije, liste prijatelja za slanje poruka i feed-a — i mnogi natpisi ispod fotografija ističu kako su funkcije namenjene povezivanju sa prijateljima.

Čini se da TikTok još uvek testira ovu novu aplikaciju. Trenutno je dostupna na Androidu u “više od desetak zemalja,” ali ne i u SAD, prema izveštaju Android Police-a. Takođe je ne vidim na iOS App Store-u. TikTok i matična kompanija ByteDance nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Ovo nije prva TikTok-ova aplikacija koja izgleda da crpi inspiraciju iz Instagrama: u aprilu je kompanija počela sa uvođenjem aplikacije za deljenje slika pod nazivom TikTok Notes.

(Kurir.rs/Lajk/M.J)