Foto: Kurir

velika pohvala vatrogascima!

"KO ZNA KAKO BI SE ZAVRŠILO DA NISMO ČULI DA NAM PRETI OPASNOST" Evo šta se dešavalo pre požara, LJUDI OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM

Beograd

Poznati novobeogradski ugostiteljski objekat koji se nalazi u prizemlju stambene zgrade u Bulevaru Maršala Tolbuhina, izgoreo je potpuno u požaru koji se dogodio danas u ranim jutarnjim časovima, kada se vatra velikom brzinom proširila i na ostatak zgrade i progutala šest stanova, ali na sreću, nije bilo povređenih!

Od kafića nije ostalo apsolutno ništa, a kako saznajemo, vatrogasci su bili prinuđeni da obiju dva stana, s obzirom na to da su morali evakuisati celu zgradu, a vlasnici u tom momentu nisu bili tu.

- Vatrogascima svaka čast, došli su u rekordnom roku i odmah prionuli na posao, trčali su po kraju i borili se sa stihijom. Ko zna kako bi se sve završilo da na vreme nismo čuli da nam preti opasnost i potražili spas ispred zgrade - rekao je za Kurir jedan od očevidaca havarije.

FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir

Stanari ove višespratnice ispričali su ranije da ih je probudilo pucanje i lomljenje, nakon čega su ubrzo ugledali buktinju koja se širila rekordnom brzinom.

- Bio sam u krevetu kada je nešto počelo da pucketa, a onda se čula eksplozija. Kroz prozor sam video da je kafić u plamenu i da se vatra širi nenormalnom brzinom. Istog trenutka sam izašao na hodnik kako bih spasao živu glavu i tamo zatekao komšije koji su silazili niz stepenice pokušavajući da napuste zgradu - rekao je jedan od stanara solitera gde je izbio požar, a potom i dodao da mu je u tim trenucima u glavi bilo samo jedno - da nema stradalih i poveđenih.

foto: Kurir

Nema povređenih

Načelnik Sektora za vanredne situacije, Luka Čaušić rekao je za Kurir da će se nakon uviđaja znati mnogo više o samom požari, ali da je za sada, najvažnije, da nema povređenih!

- Pripadnici MUP-a, nadležne linije pristupile su uviđaju i nakon toga ćemo moći nešto više reći o samom uzroku požara. Naše ekipe su proverile sve stanove i ono što je najvažnije jeste da nema povređenih i stradalih - istakao je

Čaušić i dodao veliku zahvalnost vatrogascima, spasiocima Beograda na izuzetnom poslu i hrabrosti.

Čaušić se takođe osvrnuo i na sam požar rekavši da se pretpostavlja da je preko fasade došlo do požara na spratovima iznad, kada je vatra zahvatila stanove na višim etažama.