DOMAĆI ČIZKEJK SLADOLED JE IDEALNA LETNJA POSLASTICA: Sprema se očas posla, a rashladiće vas u vrelim junskim danima (RECEPT)
U vrelim letnjim danima često posežemo za sladoledom kako bi se rashladili. Neko voli da napravi domaći, a drugi pak biraju one iz marketa.
Pored brojnih varijacija na temu ove ledene poslastice, mi vam otkrivamo još jedan a to je domaći čizkejk sladoled.
Recept je jednostavan, a ukus će osvojiti sve. Garantujemo da će postati vaš omiljeni dezert.
Sastojci:
- 350 g slatkog kondenzovanog mleka
- 250 g maskarpone sira
- 100-150 g sitno izlomljenog keksa po izboru
- 100 g malina (svežih ili zaleđenih)
- 200 ml slatke pavlake
- par kašika džema od malina (ili skuvati na laganoj vatri 200 g svežih ili smrznutih malina sa 70ml vode, 2 kašike šećera i 1 kašikom gustina dok se ne dobije gusta i glatka smesa)
- po želji malo rendane bele čokolade
Kratko umutiti maskarpone sir i kondenzovano mleko, toliko da se lepo sjedine. Posebno umutiti slatku pavlaku, ali voditi računa da ne bude previše čvrsta.
Sjediniti obe smese i dobro ih umešati. Dodati sitno izlomljen ili mleveni keks, malo rendane bele čokolade i sve dobro promešati.
U posudu koji je pripremljena za sladoled sipati 1/3 smese, lepo rasporediti, pa sipati 1-2 kašičice džema (prethodno rastopljenog na pari) i štapićem kružnim pokretima proći kroz smesu.
Preko staviti 6-7 naseckanih malina i posuti jednom kašikom mlevenog keksa. Postupak ponavljati sve dok ima fila. Ostaviti da se hladi minimum 3 sata, pa servirati po želji.
(Kurir.rs/Glossy/I.M.)