DŽELAT PREMINUO NAKON ŠTO MU JE POZLILO: Tokom karijere pogubio desetine kriminalaca, ali i oficire koji su ubili OSNIVAČA DRŽAVE

Shutterstock Ilustracija

Najsmrtonosniji dželat u istoriji Bangladešapreminuo je nakon što je hospitalizovan zbog bolova u grudima!

Šahdžahan Bujan, koji je imao 74 godine, vešao je tokom karijere serijske ubice i kriminalce, ali i mnoge političare. Smatra se da je pogubio oko 60 osuđenika.

Bujan je postao dželat dok je služio zatvorsku kaznu od 42 godine za pljačku i ubistvo. Prihvatio je ponudu da mu se smanji zatvorska kazna ako postane dželat i oslobođen je 10 godina ranije.

Među onima koji su poginuli od njegove ruke bili su vojni oficiri proglašeni krivim za ubistvo osnivača zemlje, šeika Mudžibura Rahmana, oca aktuelnog premijera Bangladeša. Takođe je pogubio političare Ali Ahsana Mudžahida i Salahudina Kvadera Čovdurija koji su bili optuženi za ratne zločine i serijskog ubicu Eršada Šikdera.

DŽELAT PREMINUO NAKON ŠTO MU JE POZLILO: Tokom karijere pogubio desetine kriminalaca, ali i oficire koji su ubili OSNIVAČA DRŽAVE  Youtube

- Neko drugi bi ih obesio da nisam ja - opravdavao je svoju ulogu.

Bujan je nedavno objavio zapaženu knjigu o svojim iskustvima - uključujući i objašnjenje postupka vešanje.

Nakon izlaska iz zatvora nakratko se oženio devojkom koja je bila 50 godina mlađa od njega i suočio se sa pravnim komplikacijama.

(Kurir.rs/BBC/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)