Foto: AH / Backgrid UK / Profimedia, Shutterstock

recept

PRINCEZA DAJANA OBOŽAVALA OVO BALKANSKO JELO: Jela ga TRI PUTA NEDELJNO, a lični kuvar otkrio je šta je bio njen TAJNI ZAČIN

Žena
> 07:56h

Princeza Dajana važi za najomiljenijeg člana kraljevske porodice ikada. O njenom životu piše se decenijama nakon njene tragične smrti, a stil princeze i danas inspiriše mnoge.

foto: Profimedia

Zanimljivo je da je princeza imala poseban sistem ishrane, nije bila ljubitelj mesa, a kao neko ko se borio sa bulimijom pazila je šta jede.

Lični kuvar princeze Dajane, Daren Mek Grejdi, otkrio je na svom kanalu kako je izgledalo kada je tek počeo da radi u Bakingemskoj palati, ali isto tako i kako je izgledao njegov prvi susret sa princezom.

foto: Profimedia

Pričajući na svom kanalu otkrio je i koje jelo je bilo nezaobilazno na njenom meniju, te ga je jela tri puta nedeljno. Reč je o punjenim paprikama, omiljenom balkanskom specijalitetu.

Budući da princeza nije bila ljubitelj mesa, a jagnjetinu je jela tek ponekad, njeno posebno jelo bile su paprike, ali punjene povrćem.

Sastojci:

  • 1 paprika
  • 1/2 tikvice
  • 1 šaka pirinča
  • 2 pečurke
  • 2 kašike ljutog paradajz sosa
  • malo mocarele
  • malo parmezna

Priprema:

foto: Shutterstock

Papriku isecite na pola i očistite. Nauljite je sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu da se ispeče. U međuvremenu napravite fil od povrća.

U tiganju propržite tikvice koje ste iseckali na kockice, dodajte malo pečuraka isečenih na listiće i sipajte paradajz sos. Posle par minuta dodajte malo parmezana, mocarele i skuvanog pirinča.

foto: Profimedia

Kada su paprike gotove napunite ih filom i pospite odozgo još malo parmezana. Stavite u rernu samo da se malo zapeče. Služite tako što ćete na tanjir sipati malo ljutog paradajz sosa i preko stavite papriku.

(Kurir.rs/I.M.)