Foto: Shutterstock

vredi znati

AKO OVU HRANU DRŽITE U FRIŽIDERU ODMAH JE IZVADITE NAPOLJE: Mnogi Srbi prave OVU GREŠKU, a evo koje namirnice su u pitanju

Žena

Iako mnogi od nas uporno greše u ovome, postoje namirnice koje nikako ne bi trebale da se stavljaju u frižider. Ako mislite da će ih držanje na hladnom učiniti svežijim i dugotrajnijim - grešite!

Prema istraživanjima "Stars Insajdera", ovu hranu odmah izvadite iz frižidera jer, ne samo da će se pokvariti one, već će upropastiti i sve ostalo što je unutra.

Med

foto: Printscreen/YouTube/Nermin Mulavdic, Shutterstock

Na niskim temperaturama, med stvrdnjava i kristališe, zato je mnogo bolje da ga držite na sobnoj temperaturi jer će trajati znatno duže.

Krompir

foto: Shutterstock

Na hladnim temperaturama krompirov skrob postaje šećer, što dovodi do promene ukusa i teksture. Najbolje bi bilo da ga držite u papirnoj kesi ili džaku na hladnom i tamnom mestu.

Paradajz

foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

Hladan vazduh u frižideru ukašastiće paradajz i dovesti do hemijskog procesa koji će mu promeniti ukus i teksturu.

Jabuke

foto: Shutterstock

Za jabuku, takođe, frižider nije idealno mesto jer će izgubiti svoju hrskavost a kora će joj postati žvakasta.

Krastavci

foto: Shutterstock

Krastavci, ali oni kiseli, mogu da se drže van frižidera jer njihova kiselina sprečava kvarenje pa možete osloboditi mesta za neke druge namirnice.

Čokolada

foto: Shutterstock

Čokolada u frižideru gubi slatkoću i mekoću, bolje je čuvajte na sobnoj temperaturi, na suvom i mračnom mestu.

Patlidžan

foto: Profimedia

Ako čuvate patlidžan u frižideru, takođe će promeniti ukus. Ali on neće biti slavan ni ako ga budete držati van frižidera duži period, zato bi bilo najbolje da ga kupite onaj dan kada planirate da ga spremite za obrokl.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video: