omiljena poslastica

BAKIN KOLAČ PO STARINSKOM PROVERENOM RECEPTU VRAĆA U DETINJSTVO: Pravi se očas posla, neodoljivo je mekan, ostaje svež i do 7 DANA

Foto: Shutter

Slatkiš na kome su odrasle mnoge generacije, a ne iziskuje mnogo vremena i novca je bakin kolačili kako ga u nekim krajevima zemlje zovu galete.

Koje god ime koristili za ove mekane vafle, one su idealni u vrelim danima, a verujemo da će vas starinski recept vratiti u bezbrižne dane iz detinjstva.

Foto: Printscreenscreen/Youtube/ Biljina brza kuhinja

Preukusne su i da ih jedete "same", a mogu se sjajno kombinovati uz bilo koji džem, krem ili sladoled.

Sastojci:

4 jaja,

600 g brašna,

1 čaša mleka,

1 čaša ulja,

2 čaše šećera,

1 prašak za pecivo

Kako se pravi bakin kolač?

Foto: Shutterstock

U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Sjediniti u jednoličnu smesu, pa peći u pekaču za galete nekoliko minuta.

Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa, kako biste dobili prepoznatljiv oblik srca. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo iz aparata.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

03:31
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime Izvor: kurir televizija