HUMANITARNA PREDSTAVA "VEČERNJA RUŽA" U AKADEMIJI 28: Sav prihod od ulaznica biće uplaćen za lečenje JELENE LAZIĆ

Nataša Radonjić

Humanitarna predstava "Večernja ruža" nastala po motivima romana "Izgubljene u magli" istaknutog srpskog književnika Vlade Arsića biće izvedena u subotu 29. juna sa početkom od 20 časova u Akademiji 28.

Nataša Radonjić 
foto: Nataša Radonjić

Sav prihod od prodatih karata čija je cena 1000 dinara biće uplaćen za lečenje Jelene Lazić (1995).

Ko je Jelena?

Nakon operacije mozga (moždane arteriovenske malformacije) izgubila mogućnost hoda i govora, a takođe joj je i pokretljivost desne ruke oslabljena. Trenutno, Jelena je osposobljena za hod uz pomoć štapa sa tri tačke oslonca Pred mladom Jelenom je mukotrpan rad i napor.

Potrebna je pomoć

Hrabra žena i mama dvogodišnje ćerkice mora da nastavi sa fizikalnim terapijama i rehabilitacijom, kao i radom sa logopedima, a iznos koji je potreban za Jelenino lečenje iznosi 5 690 000 dinara.

Za sada je prikupljeno nešto više od polovine iznosa. Da bi se Jelena u potpunosti oporavila i zdrava vratila svojoj dvogodišnjoj ćerkici, neophodno je prikupiti preostala sredstva za nastavak lečenja.

O čemu govori predstava?

Komad "Večernja ruža" donosi priču o tri tragične sudbine devojaka koje život nije štedeo. Helena, Ružica i Svetlana. Mlade, lepe i nesrećne. Jedini njihov greh je što su verovale pogrešnim, ali bliskim ljudima, što ih je odvelo pravo na bespovratni put u pakao - postale su žrtve trgovine ljudima. Predstava nas sve, pojedinačno, poziva na ličnu i društvenu odgovornost koja je u nama uspavana.

(Kurir.rs/I.M.)