Foto: Nenad Kostić, Shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu

UPAO U KUĆU I UKRAO ŽENI 7.000 EVRA, OBIO PRODAVNICU I NESTAO! Policija u šoku kada su otkrili o kome se radi, VEĆ TRAGALI ZA NJIM

Crna Hronika

Muškarcu D. P. (52) određen je pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. Osumnjičenom je pritvor određen u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na oštećenu i svedoke, kao i osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

foto: Shutterstock

- Osnovano se sumnja da je okrivljeni navedeno krivično delo izvršio na taj način što je dana 20. juna 2024. godine u ranim popodnevnim časovima, pošto je ušao u dvorište oštećene, najpre nasilno otvorio ulazna vrata prvog stambenog objekta u kome je izvršio premetačinu, kojom prilikom nije otuđio ništa, a nakon toga pomoću podesnog ključa koji je prethodno poneo sa sobom otključao ulazna vrata drugog stambenog objekta u kojem je izvršio premetačinu svih prostorija, prisvojivši tom prilikom iznos od 7.000 eura - navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Potom, osumnjičeni je ušao u prodavnicu mešovite robe koja se nalazi u sklopu navedenog stambenog objekta, kojom prilikom je iz fiskalne kase i novčanika oštećene prisvojio novac u ukupnom iznosu od 30.000 dinara, nakon čega je otušao u nepoznatom pravcu.

Nakon prijave događaja izvršen je uviđaj lica mesta, kojom prilikom su pronađeni i tragovi papilarnih linija pomoću kojih je i utvrđen identitet, u tom trenutku još uvek nepoznatog počinioca. Daljim proverama putem lociranja broja mobilnog telefona osumnjičenog je utvrđeno da isti boravi na teritoriji Ugrinovca, Opština Batajnica, gde je u saradnji nadležnih policijskih uprava i pronađen, a po nalogu dežurnog javnog tužioca i lišen slobode, nakon čega mu je određeno zadržavanje.

Takođe u toku operativnog rada je utvrđeno da je protiv osumnjičenog bilo na snazi ukupno šest potraga raspisanih od strane više policijskih uprava zbog istovrsnih krivičnih dela, kao i da je osumnjičeni višestruki povratnik za imovinska krivična dela, što u konkretnom slučaju predstavlja osobitu okolnost da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.