Foto: Marina Lopičić

nostalgija

AKI JE ROĐEN U NIŠU, A MI SMO TU DA OPRAVDAMO TO POVERENJE: Parni valjak nagrađen za životno delo, a jednom pesmom sve NAJSMEJALI

Kultura
> 15:59h

Legendarna grupa Parni valjak iz Zagreba (Hrvatska) "razvalila" je svirkom sinoć preko 3.000 ljudi na Letnjoj pozornici u Nišu. Od organizacije Evergrin festivala, u okviru koga nastupaju, su dobili nagradu za životno delo jer sledeće godine slave jubilej - 50 godina postojanja na sceni.

foto: Marina Lopičić

- Ne postoji veća simbolika od ove večeri. Aki je rođen u Nišu i mi smo tu da opravdamo to veliko poverenje. Može se ovo nazvati novim bendom mada smo mi u stvari "Parni valjak. I Aki nam je utkan u svaki dan rada i života - rekao je lider benda Hus Hasanefendić na početku koncerta.

Nakon smrti ovog velikog pevača, za mikrofonom ga je zamenio novi pevač, Igor Drvenkar koji je čini se dostojna zamena.

foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Aki Rahimovski, dugogodišnji član i simbol ovog benda preminuo je, na žalost, pre dve godine. Nišlije je oduševio svojim "hrapavim gladom" novi pevač Igor Drvenkar(31).

- Nisam na žalost poznavao Akija, ali osećam da nas gleda i čuva odozgo s neba - rekao je Igor pri kraju koncerta.

foto: Marina Pešić

Počeo je ovaj svojevrsni hepening, a onda je sa "zagrebačke bine" neko rekao " sada ćemo pesmu koja se slaže sa ovim fudbalskim Evropskim prvenstvom, a koja se zove "kad padne mrak".

Nasmejala se publika iskreno jer su i Hrvatska i Srbija ispale u prvoj rundi Evropskog prvenstva.

Kurir/ Marko Smiljković