Foto: Saša Urošev

iza kamere

PUBLIKU OSVOJILA KAO VIRDŽINA, A SAD JE OBUKLA MONAŠKU ODORU: Evo šta radi čuvena glumica zbog koje je cela bivša Juga plakala

Kultura

U Kikindi je počelo snimanje filma "Grešnik". Zasnovano na istinitom događaju, ostvarenje reditelja Borka Brajovića prati bremenitu životnu priču jednog mladog čoveka. Naslovnu žensku rolu igra Kikinđanka Marta Keler.

foto: Saša Urošev

Simpatije domaće i međunarodne publike stekla je ulogom u filmu "Virdžina" Srđana Karanovića i osvojila prestižnu nagradu Feliks Evropske filmske akademije. U novom filmskom ostvarenju, koje bi trebalo da se prikaže iduće jeseni, igraće mati Dariju.

foto: Saša Urošev

- Preplavila su me emocije kad sam dolazila u Kikindu. Uzbuđena sam zbog prilike da budem deo ove filmske ekipe. Priča je vrlo potresna, a sve je vrlo izazovno i interesantno. Ne bih puno da otkrivam. Ozbiljno sam se pripremala i odlazila u manastir da vidim kako zapravo žive monahinje - rekla je Marta za Kurir i nastavila:

foto: Printscreen

- Priznajem da je osećaj ovde u dvorištu manastira Svete Trojice u Kikindi veoma lep. Ovde vlada divna energija. Ovo je jedna od mojih ozbiljnijih uloga posle "Virdžine". Zaista se jako dobro osećam u ovoj priči.

foto: Saša Urošev

Glavna muška uloga u filmu "Grešnik" poverena je Vukašinu Staniću, koji tumači Strahinju.

- Ovo je moja prva filmska uloga, poslednjih godina igram u beogradskom teatru "Levo". Završio sam na kastingu, a filmska ekipa se odlučila za mene. Strahinja, lik koji tumačim, doživljava veliku životnu transformaciju. Priča je autentična i prati život jednog momka iz Kikinde. U fokusu ove priče je pokajanje - otkrio je Vukašin.

foto: Saša Urošev

Film "Grešnik" radi se u produkciji "Feniks filma" i "Nemezis produkcije". Miroslav Huđac, producent, kaže da je tražio lep, zelen, miran i filmičan vojvođanski grad, pa je odluka lako pala na Kikindu.

- Film "Grešnik" prati život mladića koji je krenuo pogrešnim putem, sve do teške nesreće, koju uspeva da preživi uz hrišćanstvo i veru. U planu nam je da film bude prikazan na jesen sledeće godine - saopštio je Huđac.

(Saša Urošev)