uživajte u zalogaju!

EVO KAKO DA NAPRAVITE POSNU PICU: Zdravija je od klasične, a ukus joj je fantastičan - pravi se za samo par minuta (RECEPT)

Foto: Profimedia

Danas počinje Petrovdanski post koji traje do 11. jula. Petrovski post naziva se još i apostolski, počinje prvog ponedeljka posle Duhovske nedelje i traje do praznika Svetih apostola Petra i Pavla. U toku ovog posta ponedjeljak, sreda i petak se poste na vodi, utorak i četvrtak na ulju, a subota i nedelja na ribi.

Ukoliko se pridržavate posta, važno je da znate kako da prilagodite ishranu, a ovo posebno važi za one koji nisu vešti u kuhinji. Jedno od jednostavnijih jela jeste posna pica koja se može jesti i u danima kada se posti na vodi.

Foto: Shutterstock
Kako da napravite posnu picufoto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kafena kašičica suvog kvasca
  • prstohvat šećera
  • 200 ml mlake vode
  • 300 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • so
  • šampinjoni
  • paprike
  • mladi zeleni luk
  • origano
  • kečap
Foto: Profimedia
Kako se pravi testo za picufoto: Profimedia

Priprema:

Prvo pripremiti testo za posnu picu na vodi tako što ćemo u 200 ml mlake vode sipati kašičicu suvog kvasca i prstohvat šećera. Testo promešati i ostaviti 10 minuta. U drugoj posudi pomešati 300g brašna, pola kesice praška za pecivo i so. Aktiviranom kvascu postepeno dodavati suve sastojke i umesiti mekano testo, po potrebi dodati kašiku-dve brašna. Pokriti i ostaviti 30-40 minuta.

U međuvremenu pripremiti povrće. Očistiti i iseći oko 200g šampinjona, 2 paprike i dva struka mladog luka. To je ono što sam ja imala, dodajte ili oduzmite sastojke po ukusu. Testo razvući oklagijom, namazati kečapom, rasporediti povrće, posuti origano i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

(Kurir.rs/Posnajela/M.J)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

07:01
SVAKI DUŽI POST IMA JEDNU VAŽNU FUNKCIJU! Veroučitelj razbio dileme o uzdržavanju: Duh Sveti se ne bavi sadržajima našeg želuca! Izvor: Kuirir televizija