Foto: Damir Dervišagić, Sonja Spasić, Ana Paunković

Vremeplov

KOJE SU PESME POSTALI HITOVI IZ DRUGOG PUTA! Tek kada su Šaban, Ceca, Sanja, Zorica otpevali ove pesme su ZAŽIVELE U NARODU!

Stars

Zorica Brunclik, Ceca Ražnatović, Sanja Đorđević, ali i Šaban Šaulić i Vida Pavlović koji, nažalost, više nisu među nama, iza sebe imaju višedecenijsku karijeru obojenu vanvremesnkim hitovima koje su doživele procvat tak kada su ih upravo oni otpevali.

foto: Printscreen/Facebook, Damir Dervišagić

Cecin veliki hit "Vazduh koji dišem" zapravo je obrada! Ražnatovićeva je 1994. godine snimila album "Ja još spavam u tvojoj majici". Neposredno pre toga je njena koleginica, a potom i drugarica Slavica Tripunović Dajana, objavila svoj album na kom se našla pesma "Vazduh koji dišem". Čuveni "Cvetak zanovetka" je pozvala autore ove numere Marinu Tucaković i njenog supruga Aleksandra Radulovića Futu i zamolila da i ona uradi tu pesmu, nakon čega je postala evergrin.

foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Idemo dalje. "Pjesma o njoj" iliti "Tebi i meni za prošle dane" koju je 1982.godine snimio Halid Bešlić trinaest godina kasnije je obradila Sanja Đorđević. Istu numera je tek u drugom pokušaju postala hit koji se u interpretaciji pevačice i dan danas sluša. Interesantna priča oko narodne pesme "Raširi ruke o majko stara" koju je prvi snimio Budimir Buca Jovanović. Ovaj čuveni harmonikaš i kompozitor koji je umeo lepo i da peva je hit napisao za Šabana Šaulića sa kojim je sarađivao. Međutim, nju je posle Buce prva otpevala Zorica Brunclik i postala je hit, a Šaban je takođe izvodio kao da je njegova.

foto: Printscreen/Youtube, Damir Dervišagić

Dragan Vučić otpevao je "Cveto mori" koja je tek u interpretaciji Šabana Šaulića pod nazivom "Cveta" postala hit. Isti je slučaj sa koleginicama Vidom Pavlović i Živkicom Miletić. Živkica je 1975.godine otpevala "Svako traži novu ljubav" koju je uradio Novica Urošević, a koja je tek u drugom izvođenju zaživela. Godinu dana kasnije je ova pesma proslavila Vidu Pavlović.

Nažalost više nisu među nama Vida Pavlović i Šaban Šaulićfoto: Ana Paunković, Printscreen/Youtube

Edita "oživela" hit "Moje jedino"

Dok je bila grupa "Ministarke" u kojoj je pevala Edita Aradinović obradili su pesmmu "Moje jedino", koja je za kratko vreme postala veliki hit i do sada na ima preko dva i po miliona pregleda. Taj spot, a posebno emotivno izvodenje Edite su privukli posebnu pažnju, ali nekima se ova pesma učinila poznatom.

foto: Damir Dervišagić

Numeru koju su napisali poznati Filip Miletić i Miloš Roganović, je 2011. godine otpevala je Dajana Penezić. Ona se ubrzo nakon toga povukla sa javne scene, a autori su želeli da pesmi daju moderniji zvuk te su promenili aranžman, ali je tekst ostao potpuno isti.