NEMA PARA ZA VELIKO JEMSTVO: Advokat zatražio da jedinoj ženi sa optužnice protiv vračaraca bude ukinut pritvor

Instagram Printscreen, Nemanja Nikolić

Jedinoj ženi koja se nalazi na optužnici protiv pripadnika takozvanog vračarskog klanaAleksandri Čović, sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu odbilo je danas predlog njenog branioca, advokata Nikole Ristića da joj ukine pritvor u kom je od aprila prošle godine i izrekne joj blažu meru.

- Predlažemo ukidanje pritvora, ili zamenu blažom merom zabrane napuštanja stana, ili jemstvom u visini od 10.000 evra. Mi ne možemo od cele porodice da skupimo da predlžimo više od 10.000 evra za jemstvo, ima kuću ali se vodi na baku i nije uknjižena. Žena je godinu i nešto u pritvoru.Toliko možemo da ponudimo, jer više nema a ne možemo da predložimo nešto što nema - rekao je njen branila advokat Nikola Ristović. Sa ovim većem se nije saglasio tužilac Milenko Mandić, a sudsko veće je posle kratkog većanja odlučilo da ga ubije.

Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Aleksandra Čović, podsetimo, rođena je sestra Lazara Ilića, koji je optužen da je u oktobru 2020. u tržnom centru ušče ubio Alaksandra Šarca.

Ilić je, podsetimo, uhapšen u januaru 2021. sa Strahinjom Savićem u Crnoj Gori.

Rođena sestra Lazara Ilića, sumnjiči se da je sa učestvovala u planiranju ubistva Savića, za kog su Radoje Zviceri ostali pripadnici vračarskog klana posumnjali da je pristao na saradnju sa policijom.

Prema navodima tužilaštva, oni su mu u pečenje koje su Saviću preko sestre poslali u pritvor u Bijelom Polju stavili cijanid, kako bi ga otrovali.

Međutim, kako se navodi, iako je pojeo meso otrov nije delovao i on je preživeo.

Osim planiranja ubistva Savića i ubistva Aleksandra Šarca, kriminalnoj grupi na kojoj su prema navodima tužilaštva bili odbegli Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Radoje Zvicer, na teret se stavljaju još dva ubistva i pet pokušaja ubistava.

Optužnicom je obuhvaćeno 45 okrivljenih, a nastavak suđenja zakazan je za 5. septembar.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!  kurir televizija