Foto: Printscreen/RTS

ONI SU HEROJI NEVREMENA KOJE JE IZA NAS Ceo Beograd govori o onome što su Vladimir, Denis i Sabuhan uradili sinoć! "To je dužnost"

Društvo

Vladimir, Denis i Sabuhan su radnici beogradske Gradske čistoće i, ispostavilo se – junaci kišnog dana za nama. Ne samo što su raščišćavali ulice posle sinoćnjeg nevremena i današnjih obilnih padavina, već su i prenosili Beograđanke preko vode, spasavali građane od davljenja i izvlačili zarobljene u poplavljenim kolima.

Iako su Vladimir, Denis i Sabuhan jutros uobičajeno izašli na teren, dan im je protekao sasvim drugačije. Ceo grad govori o onome šta su uradili na Voždovcu, Petlovom brdu i u Starom gradu.

Radnik čistoće Vladimir Marković bio je rano jutros na terenu u Darvinovoj ulici na Voždovcu.

"Videli smo u Darvinovoj ulici poplavu. Žena je bila zaglavljena u automobilu, nije mogla da izađe, starija gospođa. Ja i kolega smo stali, prišao sam, ušao sam unutra i izvukao sam je iz automobila. Žena je bila potresena… Automobil je ostao tamo, ona nije mogla da otvori vrata da izađe, voda je došla do krova", kaže Vladimir.

foto: Printscreen/RTS

Njegov kolega Denis Brahimi čistio je slivnike zatrpane lišćem i granjem koje je naneo vetar, a koji su sprečavali da voda otiče sa ulice.

"Video sam ženu kako traži slivnik i kolega vozač je samo vikao: Trči, trči, žena se davi, i ja sam samo izleteo, skinuo sam samo cipele, i izvukao sam ženu", priča Denis.

Sabuhan Krasnić zatekao se danas u Mrakovičkoj ulici na Petlovom brdu i sugrađanku koja nije uspevala da ređe preko ulice – preneo je na leđima.

"Ja sam bio oko slivnika, čistio sam slivnik i gospođa je naišla. Nije mogla da prođe i ja sam je pitao da li mogu da joj pomognem, ona je rekla da mogu. Uvek sam za to da pomognem ljudima kad vidim nešto loše", kaže Sabuhan.

foto: Beoinfo

Do kraja smene nisu imali priliku da se presvuku. Jednostavno, nije bilo vremena, pošto je sličnih situacija bilo i na drugim mestima.

"To je ljudskost najobičnija koju svaki čovek u sebi verovatno nosi. Nama je to dužnost, mi smo uvek tu za građane da pomognemo", poručuje Vladimir.

Kurir.rs/RTS/Preneo: D. P.