DOK SU JOJ SVI KLICALI, ONA JE BRISALA SUZE I POSTALA NAJTUŽNIJA PRINCEZA: Evo šta se krije iza nadimka koji ju je ZAUVEK obeležio

MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Princeza Šarlin i princ Albert pre 13 godina stali su pred oltar, a na taj dan princeza je dobila nadimak kog nikako ne može da se reši.

On je bio plejboj princ, a ona olimpijska plivačica koja je postala princeza.

Pre trinaest godina, 2. jula 2011, princ Albert od Monaka sklopio je brak s tadašnjom Šarlin Vitstok.

foto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

Imali su dve svadbene ceremonije koje su zajedno koštale 53 miliona funti s pratećim slavljima, a na kojima je bilo 850 zvanica.

Dan ranije venčali su se građanski, a onda stali pred oltar u crkvi svete Devote u Monaku, dok su ih ispred crkve dočekale hiljade građana.

foto: Profimedia

Šarlin je nosila Armanijevu venčanicu ukrašenu s 40 hiljada Swarovski kristala, 20 hiljada perlica i sa šestometarskim velom, dok je Albert nosio svečano belo odelo. Par se kasnije provozao u kočiji i pozdravio okupljene.

Međutim, veliko slavlje i na prvi pogled mnogima najsrećniji dan u životu zasenile su Šarlinine suze na izlasku iz crkve i njihov poljubac nimalo pun ljubavi. Zbog tih suza Šarlin je i dan-danas poznata kao princeza s najtužnijim licem.

foto: Profimedia

Naime, neposredno pre velikog dana počele su da kruže glasine da je Šarlin u tri navrata pokušala da pobegne iz zemlje s kartom u jednom smeru za Johanesburg.

Godinama su se spominjala Albertova neverstva, ali da ga princeza ni pre nije volela, te da je na brak morala da pristane.

foto: Profimedia

Tri godine kasnije Šarlin je rodila blizance Žaka i Gabrijela, koji su bili prvi zakoniti naslednici prestolja nakon Albertove vanbračne dece. Nemački list Voici izvestio je da zajedno odgajaju svoje osmogodišnje blizance Žaka i Gabrijela, ali da je njihov brak samo privid i da su par samo na papiru, te da princeza već neko vreme živi u Švicarskoj.

Međutim, Šarlin je te glasine demantovala, a od tada se ona i Albert silno trude da u svojim zajedničkim izlascima odaju utisak srećnog para.

foto: Profimedia, Shutterstock

"Ako postoji hiljadu mojih fotografija s nekog događaja, odaberu jednu na kojoj gledam dole ili se ne smejem - i onda kažu da izgledam nervozno ili nesrećno. Osećam se kao da stvaraju određenu priču. S našim brakom je sve u redu. Glasine su mi naporne i iscrpljujuće! Jednostavno ne mogu da shvatim odakle te glasine dolaze. Čini mi se kao da određeni mediji ili ljudi žele da vide naš rastanak", izjavila je princeza u septembru prošle godine u intervjuu koji je dala za jednu televizijsku kuću u svojoj rodnoj Južnoafričkoj Republici.

Pre dve godine princeza je dugo u medijskoj ilegali zbog bolesti, ali u poslednje vreme opet se sve češće viđa, ali i izgleda nikad bolje.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani  Kurir televizija