MENADŽER KLUBA JOŠ GORE OPLEO PO ESTRADI: Pevači su finansijski NEISPLATIVI, moraju da snize cene nastupa! Pomenuo i UCENJIVANJE

Shutterstock, Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić, Damir Dervišagićir

Sve više pevača podiže cene svojih nastupa, a mnogi klubovi ne mogu da izdvoje toliku količinu novca za jedno gostovanje neke zvezde.

Shutterstock, Damir Dervišagić, Sonja Spasić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić, Aleksa Savulov 
foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Sonja Spasić, Nenad Kostić, Aleksa Savulov, Shutterstock

Upravo zbog toga pre nekoliko dana se na društvenim mrežama oglasio menadžer jednog od najpoznatijih klubova u Srbiji koji nije štedeo reči kada su pevači i njihovi angažmani u pitanju.

Njegovo iskustvo i saradnja sa estradnjacima traje decenijama, a sada se opet oglasio i istakao da od jeseni više neće raditi gostovanja u klubu zbog njihove finansijske neisplativosti.

Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

- Svedoci ste situacije u kojoj se nalazimo. Kako mi tako i naše kolege. Odlučili smo da ispoštujemo unapred dogovorene nastupe tokom leta, aliisto tako smo odlučili da od septembra više ne radimo gostovanja zbog njihove finansijske neisplativosti.Razgovarali smo sa dosta izvođača i menadžera i mahom smo svi saglasni oko jednog - a to je da cene nastupa moraju drastično da se snize. Velika finansijska kriza je nastupila i čini se da će biti sve veća. Mi smo preduzeli korake snižavanja cena pića u klubu i još ćemo. Ali nije dovoljno da i sam izvođač snizi cenu. To bi bilo kratkoročno polu-rešenje - naglasio je menadžer kluba, pa nastavio:

- Kvar je daleko dublji. Cene moraju podhitno da skinu svi muzičari i da prestanu sa ucenjivanjem izvođača, jer većina kada bi im sklonili izvođača i kada bi samostalno izašli na tržište, istog momenta bi vredeli 3 ili 4 puta manje. A neki i više. Moraju svi tekstopisci i kompozitori da skinu cene jer prodavanje pesama po ovim cenama bez garancije van je svakog smisla (o uzimanju procenta od digitalija ne želim ni da pričam) - dodao je on.

Shutterstock, Damir Dervišagić, ATAIMAGES, Petar Aleksić 
foto: Petar Aleksić, Damir Dervišagić, ATAImages, Shutterstock

Na kraju, imao je i jednu molbu za sve mlade:

- Takođe, molimo mlade da ne podležu nametnutom trendu preko nacionalnih frekvencija, da slušaju muziku, a ne da gledaju. Da dođu u klub, kafić, restoran gde god. Da uživaju u muzici a ne u skrolovanju, a mi ćemo se potruditi da garanutujemo odlične bendove koji će to omogućiti. U nadi da ćemo jednog dana ugostiti sve najbolje izvođače, prvo mora sve da stane - zaključio je menadžer kluba.

Damir Dervišagić, Sonja Spasić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić, Petar Aleksić 
foto: Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Sonja Spasić, Nenad Kostić, Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

SCENIRANJE 02.07.2023. RADA MANOJLOVIC  Kurir TV