"AKO ČITATE OVE REČI, ONDA SAM UMRLA" Sara se u BOLNIČKOJ POSTELJI poslednji put obratila i slomila srca "Danas su mi rekli..."

printscreen/tiktok/Sarah Mandel Author

Sara Mandel preminula je ranije ove godine, a njen poslednji video postao je viralan na mrežama. Pokojna terapeutkinja u emotivnom snimku koji je slomio sve, govorila je o proslavi 42. rođendana u bolničkoj posetlji, pevajući sa ćerkom.

Sarin video sačinjen montažom od fotografija i klipova rasplakao je sve koji su imali prilike da ga vide. U dva minuta koliko snimak traje, vidi se kako Sara proslavlja svoj 42. rođendan duvanjem svećica na torti, vežba jogu u bolničkoj sobi, drži kopiju svojih memoara „Mali zemljotresi“ i peva sa jednom od ćerki.

Šta se nalazi na snimku?

Već u prvim sekundama mnogim korisnicima je zastala knedla u grlu, a njene reči ne prestaju da odzvanjaju.

- Ako sada čitate ove reči, onda sam umrla. Napisala sam ovu poruku nedelje kada mi je rečeno da imam nedelje do meseci života. Pre samo godinu dana, nikada u milion godina ne bih pomislila da bih želela da se moja smrt objavi na društvenim mrežama - rekla je Sara u svojoj poruci.

U nastavku se zahvalila svima koji su bili uz nju i pružali joj podršku u borbi protiv opake bolesti. Izrazila je tugu zbog odlaska pre nego što je planirala, posebno zbog svojih devojaka i supruga Dereka.

Ćerkama Sofi i Sijeni poručila je poslednji put da ih mnogo voli, a video je završila čitajući misli koje su joj se motale po glavi.

printscreen/tiktok/Sarah Mandel Author 
foto: printscreen/tiktok/Sarah Mandel Author

- Mi smo stvorenja koja žude za sigurnošću – ali ispostavilo se da je život studija neizvesnosti - rekla je.

Od čega je bolovala?

Sara je dijagnostikovan metastatski rak dojke 4 stadijuma 2017. godine. Ona je tada bila trudna sa njihovom drugom ćerkom Sijenom.

Njen suprug Derek je opisao ovu šestogodišnju borbu sa rakom kao niz uspona i padova, od trenutaka kada nije bilo dokaza o bolesti do saznanja da se rak proširio na mozak.

printscreen/tiktok/Sarah Mandel Author 
foto: printscreen/tiktok/Sarah Mandel Author

- Mislim da je duboko osećala da želi da pomogne ljudima. To može biti usamljeno iskustvo kroz šest i po godina borbe protiv raka, i mislim da je ono što je otkrila jeste da bi se, kada bi bila otvorena u vezi s tim, mnogi ljudi otvorili prema njoj i delili svoja iskustva - rekao je Derek za medije.

(Kurir.rs/I.M.)