ČISTKA U KK PARTIZAN, OBRADOVIĆ POSLE OČAJNE SEZONE REŠIO DA PROMENI SVLAČIONICU: Čak 12 košarkaša otišlo iz Humske! Radila metla!

Starsport/Srđan Stevanović

Nijedan navijač KK Partizan nije očekivao da će trener Željko Obradović posle očajne i izuzetno neuspešne sezone očistiti svlačionicu. Da od skupo plaćenih i kvalitetnih igrača crno-belih neće ostati gotovo niko.

Starsport 
foto: Starsport

Činjenica je da je Partizan u sezoni za nama ostao bez sva tri trofeja u domaćim okvirima, te da se nije plasirao u plej-of Evrolige. Neko je morao da plati cenu velikog neuspeha i ogromnih finansijskih ulaganja. Uprava kluba s predsednikom Ostojom Mijailovićem na čelu stala je iza trenera Željka Obradovića i sportskog direktora Zorana Savića. Odlučeno je da se krene u novi poduhvat, s novim igračima i svežom krvi.

@starsport 
foto: @starsport

Kako sada stvari stoje, od sastava iz prošle sezone ostaće jedino Balša Koprivica. Upitan je status Bruna Kabokla, koji je pobegao iz kluba na kraju sezone, i Džejlena Smita. Svi ostali su otišli ili se spremaju da odu. Prvi je nogu povukao još tokom sezone Tristan Vukčević odlaskom u Vašington, dok se Frenk Kaminski posle izgubljenog finala ABA lige od Crvene zvezde još krajem maja vratio u Ameriku.

Starsport© 
foto: Starsport©

Za njim je krenuo Pi-Džej Doužer, koji će sledeće sezone igrati za Minesotu. Kevin Panter je potpisao za Barselonu, dok su u Milano otišli Zek Ledej i Džejms Naneli, koji ima i ponudu Virtusa. Alen Smailagić je novi član Žalgirisa, a Danilo Anđušić Dubaija. Klub su napustili ili će ga napustiti Mateuš Ponjitka, Ognjen Jaramaz i Uroš Trifunović. Aleksa Avramović ima ponudu od Makabija na dve godine.

Starsport 
foto: Starsport

Iznenađujuće jeste, ali ne i logična odluka kluba, posebno što su pojedini košarkaši poput Pantera, Ledeja i Nanelija bili tri i dve godine žitelji Beograda. Da li će srpske krvi posle odlazaka Avramovića, Vukčevića, Anđušića, Smailagića, Trifunovića i Jaramaza nedostajati Partizanu, pokazaće vreme.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs 
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Radio je Partizan i na dolascima. Vratio se Vanja Marinković, koji će biti kapiten, a onda su posle njega stizali Frenk Entilikina i Gabrijel Lundberg. Crno-beli u narednim danima treba da ozvaniče ugovore Isaka Bonge, Marija Nakića, Arijana Lakića, Tajrika Džounsa, Ajzeje Majka i Sterlinga Brauna. Plan je da do početka priprema bude rešen skoro pa celokupan roster.

Kurir sport

This browser does not support the video element.

Grobari traže novi ugovor za Obradovića  Kurir