ŠOKANTNI PRIZORI LEGENDARNOG FUDBALERA! U punom jeku karijere POSTAO SVEŠTENIK, tokom ceremonije se POTPUNO SLOMIO (FOTO)

Instagram/roberto_firmino

Šokantna vest iz sveta fudbala zapravo nema puno veze sa ovim sportom, a dolazi iz Brazila, verovatno "najfudbalskije" zemlje na svetu.

Proslavljeni fudbaler, Roberto Firmino, osvajač Lige šampiona i Premijer lige, između ostalog, postao je sveštenik, verovali ili ne.

Firmino je prošlog leta, nakon osam godina u Liverpulu prešao u Al Ahli iz Saudijske Arabije i u prošloj sezoni je na 32 prvenstvene utakmice postigao devet golova uz šest asistencija.

Poznato je da je Firmino vernik, on je hrišćanin evanđelista i pre tri godine je osnovao crkvu u Maseju u Brazilu zajedno sa suprugom Larisom Pereiro.

- Tri godine crkve Manah. Kakva nezaboravna noć. Ova crkva je rođena u srcu Božijem i mi smo izuzetno zahvalni na privilegiji da izbliza svedočimo o svemu što je Gospod učinio. Od kada smo sreli Hrista, želimo da ljudi upoznaju ovu ljubav. Sada imamo još jednu odgovornost: da budemo pastori - poručio je Brazilac.

Firmino je sada postao evangelistički sveštenik u toj crkvi, a na društvenoj mreži Instagram je podelio fotografije sa ceremonije, a po njima se vidi koliko mu je sve to značilo.

Firmino je započeo karijeru u Figuirenseu, a u Brazilu je igrao još za Tombense odakle je 2011. godine otišao u Nemačku. Nakon četiri sezone u Hofenhajmu pojačao je Liverpul na leto 2015. u transferu vrednom 41 milion evra.

Sa engleskim klubom je ostvario puno uspeha uključujući osvajanje Lige šampiona 2019. i Premijer lige 2020. godine.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

EKSKLUZIVNO! OVO JE PALATA U KOJOJ ŽIVI ZLATAN IBRAHIMOVIĆ: Nekada crkva, a sada dom fudbalskog boga! Komšije nam OTKRILE sve tajne   Kurir televizija