IVANA ZEČEVIĆ SVEČANO OTVORILA 11. BAŠTA FEST: Praznik filma i muzike na obroncima nacionalnog parka Tara DO KRAJA NEDELJE

Ružica Ristojević

Internacionalni festival kratkog igranog filma Bašta fest svečano je u četvrtak veče otvorila glumica Ivana Zečević. Do kraja vikenda publika u Bajinoj Bašti pogledaće 25 kratkih igranih filmova iz 17 zemalja, a manifestaciju će svečano zatvoriti ostvarenje "Za danas toliko" Marka Đorđevića.

Ružica Ristojević 
foto: Ružica Ristojević

Posetiocima su se prvo veče tradicionalno obratili suosnivači festivala, glumica Maja Šuša i glumac Petar Jelisavčić, koji su poželeli svima da uživaju u bogatom programu i upitali ih: "A gde je tvoj centar?", kako i glasi slogan 11. izdanja ove manifestacije.

Ružica Ristojević 
foto: Ružica Ristojević

Glavni žiri festivala čine glumica Hana Selimović, reditelj Vladimir Tagić i producentkinja Jelena Angelovski, koji će odlučivati o nagradama za najbolji film u celini (Zlatna imaginacija) i najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija). Osim toga, tu je i nagrada za najbolji film Žirija mladih, kao i regionalna nagrada za najbolju kameru Zlatna vizuelizacija, koju dodeljuje pojedinačni strukovni žiri, a ove godine je to direktor fotografije Aleksandar Karaulić.

Tanja Drobnjak 
foto: Tanja Drobnjak

U muzičkom programuBašta festa nastupiće DJ Džeki, Fank tehnik grup - FTG i DJ Nikola Vemić, uz tradicionalno Čola veče. Muzički program se održava na plaži Rača pored reke Drine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra  Kurir televizija