"BIO SAM CEO U MODRICAMA I STVARNO SMO SE UDARALI" Viktor Savić o filmu "Megdan" i o scenama u MMA kavezu s legendama ovog sporta

Jelena Ćalasan

Glumca Viktora Savića prvi put ćemo gledati u glavnoj ulozi u novom filmu "Megdan: Između vode i vatre". Premijera priče nastale iz pera Alekse Balaševića, ujedno i producenta ovog ostvarenja, zakazana je za 7. jul na Iskija global festu u Napulju.

Jelena Ćalasan 
foto: Jelena Ćalasan

Viktor igra bivšeg srpskog vaterpolistu koji je zbog izazvane tragedije iz vode biva prebačen u MMA kavez i na vrata disko kluba. Glumac je ranije za TV Ekran otkrio da je ova uloga neka njegova prekretnica u karijeri.

- Trudim se da biram uloge, da slušam osećaj i radim ono što mi se radi. Ovaj film će biti osveženje u našoj kinematografiji jer nismo imali takav. To je sportska drama sa elementima komedije. Drago mi je što sam imao dobru saradnju s rediteljem. Nije se trudio da napravi umetnički film za festivale, već nešto što bi publici bilo zanimljivo. To je pošteno - rekao je Savić.

Jelena Ćalasan 
foto: Jelena Ćalasan

U filmu igraju Nina Seničar, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Petar Božović, Enis Bešlagić, Jovana Balašević, pevačica Maja Berović, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević i Dušan Džakić.

- Zahtevnije su mi bile scene na sudu u odnosu na tuču u ringu. Nismo radili klasično američki stil maskiranja udarca, već koreografiju borbe. Stvarno smo se udarali, ne 100 odsto, ali 70 sigurno. Bio sam ceo u modricama tokom snimanja. I to je bilo zahtevno. Snimali smo noću, pa sam jednom čuo komentar: "Brate, svaka čast, ja dođem, pobijem se i odem kući, a ti se biješ celu noć." S te strane je bilo naporno - ispričao je Savić.

Jelena Ćalasan 
foto: Jelena Ćalasan

Film će, nakon svetske premijere u Italiji, publika u Srbiji premijerno videti 24. septembra u Sava centru.