OVAKO JE DOŠLO DO STRAŠNOG SUDARA BRODA I ČAMCA! Pokušali su da ih upozore, ali nije bilo vremena "BIO JE OGROMAN, GRDOSIJA"

instagram/moj_beo_grad_

Dan nakon nesreće na Savskom keju govori se sve vreme o tragediji koja je zadesila čoveka, koji je sinoć nakon sudara teretnog broda i čamca, jedini isplovio i preživeo.

Telo njegove žene pronađeno je na Savi promenadi nekoliko sati nakon sudara, a ronioci Žandarmerije i dalje tragaju za drugim muškarcem koji je bio u čamcu.

instagram/moj_beo_grad_ 
foto: Instagram/moj_beo_grad_

Žena koja je bila u trenutku sudara na šetalištu, ispričala je za Kurir kako je uopšte došlo do nesreće, opisala je celokupnu dramu, a kako kaže, ostala je sve vreme prisutna, s nadom da će isplivati i drugo dvoje, što se, nažalost, nje dogodilo.

- Prolazila sam u tom momentu pored reke, bio je potpuni mrak, u tom momentu prvo nisam obratila pažnju na teretni brod. Međutim, odjednom su se čule sirene, teretnjak je pokušao da upozori ljude u čamcu kako bi na vreme reagovali, jer on nije mogao da ga zaobiđe. Teretnjak je bio ogroman, to je grdosija od broda, nažalost, niko iz čamca nije reagovao, moguće da su bili u kabini, ali samo se čula lomljava i potpuno su nestali u vodi - kaže za Kurir jedna od očevidaca.

Kako smo ranije pisali, ljudi koji su bili u čamcu su muž i žena i njihov kum. Muž je spasen živ, dok je telo žene izvučeno kod Sava promenade, a za njihovim kumom se i dalje traga.

- Na mestu nesreće od jutros su bili pripadnici Rečne policije, koji su pretraživali potez oko mesta na kom je brod udario u čamac - kaže izvor i dodaje da su pripadnici policije i na drugim lokacijiama, nizvodno od mesta nesreće.

O nesreći se oglasilo i Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu.

- Na osnovu do sada utvrđenih činjenica do nezgode je došlo kada je teretni brod na kojem su se nalazila tri lica udario u čamac u kojem su se takođe nalazila tri lica. Javni tužilac je, u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i eventualne odgovornosti nekog lica za plovidbenu nezgodu, naložio inspektorima Odeljenja za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i inspektorima Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju, da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i da javnom tužiocu dostave izveštaj radi utvrđivanja svih okolnosti događaja. Javni tužilac je takođe naložio policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama da uzmu izjave od svih učesnika, od očevidaca, da sačine fotodokumentaciju i obezbede mesto događaja, kao i da se teretni brod isključi iz vodenog saobraćaja i da se uparkira u pristan - navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

UŽAS U BALTIMORU: Most se srušio nakon što je brod udario u njega, stravične scene nesreće, nestalo najmanje SEDMORO LJUDI  Reuters