EVROPSKO PRVENSTVO JE RAJ ZA TAPKAROŠE! Pogledajte koliko novca treba izdvojiti za VREDNO parče papira, pravo malo BOGATSTVO!

EPA David Cliff
Kurir 
foto: Kurir

Od ranog jutra u Dizeldorfu uoči utakmiceEngleska - Švajcarska vlada priličan haos. Na utakmicu četvrtfinala Evropskog prvenstva doputovalo je više desetina hiljada engleskih navijača bez ulaznica. Dizeldorf je relativno blizu Ostrva, oko 450 kilometara od Londona, pa su u toku noći i jutra navijači pristigli na svaki mogući način, automobilima, autobusima, vozovima, avionima…

Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia 
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Parče papira koje je u osnovi koštalo 60 evra, nekoliko sati uoči utakmice se prodaje po desetosteuko većoj ceni. Prisustvovali smo sceni gde je tapkaroš nudio kartu za 700 evra, a navijač nije želeo da plati više od 550. Kompromis je, nađen na 600 evra. Dodatni problem za organizatora predstavlja i podatak da je takođe više hiljada švajcarskih navijača u gradu bez ulaznica, pa se plaše eventualnih nereda. Policija se u gradu može videti u većem broju nego što je to bio slučaj na nekim prethodnim utakmicama.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Navijači Švajcarske u Dizeldorfu  Kurir