JOKSIMOVIĆ SNIMIO PESMU NA ČAK DVA JEZIKA: U spotu srspka manekenka s kojom je i počeo karijeru, a komentari: "PRAVI HIT ZA LETO"

Miloš Nadaždin

Najveći balkanski pop pevač Željko Joksimović pre samo mesec dana je objavio spektakularan duet sa Svetlanom Cecom Ražnatović, a već danas nam stiže pravi letnji hit i to na dva jezika!

Miloš Nadaždin 
foto: Miloš Nadaždin

Iz "kuhinje" velikog kompozitora upravo je objavljena numera "Ela" na grčkom i srpskom, koji snažno podseća na njegove najveće hitove od pre 20 godina. Zanimljivo je da je u spotu manekenka Tijana Šarenac, koja je pre tačno 24 godine snimila sa Željkom njegov prvi video spot, za numeru “Habanera”.

Promo 
foto: Promo

Početkom godine, Joksimović je najavio da nam uskoro stižu nove pesme, a tokom prethodnih dana nastao je pravi metež na mrežama kada je objavio samo kratak tizer numere „Ela“. „Jedva čekamo pesmu, ali i album. Bravo maestro!“, „Prava stvar za leto“ i „Biće ovo hit kao i sve tvoje“, samo su neki od komentara na mrežama nakon objave tizera.

Promo 
foto: Promo

U istoriji naše muzike ne pamti se da je neki izvođač snimio pesmu i na grčkom jeziku. Joksimović je, podsetimo, i u Grčkoj velika zvezda, ali i prijatelj s mnogim njihovim pevačima. Nikos Vertis pevao je s njim na koncertu u Atini i „Lane moje“, a pesma „Olovni vojnik” postala je i svetski hit kada je Antonis Remos odlučio da je obradi. Remos je nedavno nastupio u Beogradu, a Joksimović je bio u publici.

JOKSIMOVIĆ SNIMIO PESMU NA ČAK DVA JEZIKA: U spotu srspka manekenka s kojom je i počeo karijeru, a komentari: "PRAVI HIT ZA LETO"  Youtube

Zanimljivo je da Željko govori čak šest jezika i to srpski, ruski, poljski, grčki, engleski i francuski. Kompletnu muziku, aranžman i produkciju nove pesme radio je Željko, a tekst potpisuje Miloš Roganović.

"Sve te pesme koje se nalaze na novom albumu stare su četiri- pet godina i ja ih ljubomorno čuvam u ladici. Zašto ih toliko čekam? Volim da eksperimentišem u muzici, a imao sam i drugih obaveza, ali mislim da je ova jesen pred nama period kada će te pesme biti predane publici, da budu njihovo vlasništvo – izjavio je nedavno Joksimović.