ISPLIVALE LUDE BROJKE! NIKOLA TOPIĆ OBEZBEDIO VIŠE DESETINA MILIONA! U NBA će zaraditi novac koji u Evropi NE MOGU DA PONUDE!

Starsport/Dušan Milenković

NIKOLA TOPIĆ POTPISAO UGOVOR SA OKLAHOMOM! Klub hteo da sakrije, ali ISPLIVALE LUDE BROJKE, ovoliko novca u Evropi ne bi zaradio!

Mladi srpski košarkaš, Nikola Topić, potpisao je višegodišnji ugovor sa Oklahomom.

Nakon što je izabran kao 12. pik na nedavno održanom NBA draftu, doskorašnji plejmejker Crvene zvezde je potpisao i prvi ugovor, o čemu su javnost obavestili Tanderi.

Ugovore su potpisali i preostali košarkaši koji su izabrani na ovogodišnjem draftu, Dilion Džons i Ejdžej Mičel. Navedeno je da zbog ekipnih pravila neće biti objavljeni detalji ugovora.

Međutim, na sajtu "Spotrac" koji je specijalizovan za ugovore igrača u popularnim sportovima u SAD, objavio je visinu i trajanje ugovora Topića.

Lev Radin / AFP / Profimedia 
foto: Lev Radin / AFP / Profimedia

Ako su podaci tačni, mladi košarkaš koji tek treba da proslavi 19. rođendan, potpisao je ugovor na četiri godine, od čega su dve zagarantovane.

Za te dve sezone Topić ima zagarantovanih 10 miliona i 118.000 dolara!

U prvoj sezoni plata će mu biti nešto manja od 5 miliona dolara, dok bi u drugoj trebalo da zaradi nešto više od pet miliona.

Treća i četvrta sezona su opcija koju klub može da izabere. Ukoliko dođe do nastavka saradnje posle dve godine, nakon treće sezone će Topić biti bogatiji za oko 5 miliona i 430.000 dolara, dok bi ga u četvrtoj sezoni ugovora čekala ozbiljna povišica.

Starsport© 
foto: Starsport©

U njoj bi imao blizu 7,5 miliona dolara, a kada se sve izračuna. Ukoliko ispuni ugovor do kraja, Topić će imati 23 miliona dolara od Oklahome.

Prema informacijama koje su se pojavile nedugo nakon drafta, Topić neće igrati za oklahomu u prvoj sezoni jer je u planu da ovog leta podvrgnut operaciji povređenog kolena, a da potom u miru, bez žurbe, uđe u fazu oporavka.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Nikola Topić povreda derbi  Kurir