HTEO DA BUDE SVEŠTENIK, PA UPAO U KANDŽE OZLOGLAŠENE SEKTE: Zbog njih se rođene ćerke odrekao, a u KULT ga uvukla voljena žena

W8Media / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Glumac Tom Kruz često je predmet kontroverzi zbog svoje duboke uključenosti u Sajentološku crkvu. Ozloglašena sajentologija je pridobila pažnju javnosti kroz Kruzovu dugogodišnju povezanost s organizacijom i delovanje unutar nje. Inače, Kruz je odrastao u teškom siromaštvu, a roditelji su njega i njegove tri sestre odgajali u strogo katoličkom duhu.

Glumac je često, osvrćući se na bolno detinjstvo, svog oca nazivao"mučiteljem" i "kukavicom".

Shutterstock 
foto: Shutterstock

"Moj otac je bio tip osobe koja te, ako nešto pođe po zlu, šutne. Bila je to velika lekcija u mom životu - kako će te uljuljkati, učiniti da se osećaš sigurno i onda - pras! Često bih pomislio: 'Nešto nije u redu s ovim tipom. Ne veruj mu. Budite oprezni s njim'", rekao je jednom prilikom.

Nakon što su započeli život u Kanadi, njegova majka Meri Li napušta glumčevog oca i udaje se za čoveka po imenu Džek Saut. Tom je čitavo detinjstvo proveo u selidbi, a za 14 godina promenio je čak 15 različitih škola. Prvi susret sa svetom glume dogodio mu se u četvrtom razredu tadašnje škole koju je pohađao u Otavi.

George Rogers / Sipa Press / Profimedia 
foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Nakon toga je dobio stipendiju u katoličkoj školi i u njemu se probudila želja da postane franjevački sveštenik. Međutim, ovaj san je propao kada je Tom uhvaćen dok je konzumirao alkohol u krugu škole.

Apsolutna zvezda postao je zahvaljujući filmu po kojem ga mnogi i danas prepoznaju, "Top Gun". U braku je bio tri puta, a ljubav s prvom suprugom, glumicom Mimi Rodžers, u potpunosti je promenila njegov život i uticala na odluke koje ga i danas koštaju velikih gubitaka.

Phil Roach / Zuma Press / Profimedia 
Tom Kruz i Mimi Rodžersfoto: Phil Roach / Zuma Press / Profimedia

Naime, Mimi je u to vreme bila istaknuta članica ozloglašene verske sekte, Sajentološke crkve, a 1986. godine je u te krugove uvukla i Toma. Tabloid Star prvi je 1990. godine objavio vest o Kruzovoj vezi sa sajentologinjom, a dve godine kasnije, u intervjuu s Barbarom Volters, glumac je konačno i sam potvrdio te navode.

Profimedia 
Nikol Kidman i Tom Kruzfoto: Profimedia

Tokom 2000-ih postao je glavni promoter Sajentološke crkve i javno zagovarao članstvo u njoj. Slepo poštovanje pravila ove verske sekte potpuno će izolovati glumca od porodice i prijatelja. Od 1990. do 2001. Tom je bio u braku sa svojom drugom suprugom, glumicom Nikol Kidman.

Holivudski par ima dvoje usvojene dece - sina Konora i ćerku Isabelu Džejn, koje je Kruz takođe uvukao u kandže pomenute sekte i potpuno ih okrenuo protiv majke.

Profimedia 
Tom Kruz i Kejti Holmsfoto: Profimedia

Od 2006. do 2012. Kruz je bio u trećem braku s koleginicom Kejti Holms, a kruna njihove ljubavi bilo je rođenje ćerkice Suri.

Ipak, ni Kejti nije mogla da podnese pritisak koji je na njihovu porodicu vršila Sajentološka crkva, pa se razvela i sa svojom naslednicom udaljila od bivšeg. Tom je još jednom pokazao da mu je uverenje iznad porodice, pa tako više od 10 godina nije ni video Suri, koja je sada izrasla u pravu lepoticu i zvanično se odrekla očevog prezimena.

(Kurir.rs/ Glossy/ L. S.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Kruz Bekam u provodu  Privatna arhiva