VATROGASCI PROVALILI U STAN, EVO KAKAV SU UŽAS ZATEKLI: Stradali momci se nedavno doselili u potkrovlje! Uzrok smrti još nepoznat

Kurir/Tijana Majkić

Dvojica muškaraca, od kojih jedan ima 19 godina, stradala su danas u stanu u centru Novog Sada, u Ulici Laze Telečkog.

U stanu u potkrovlju zgrade izbio je požar. Dim je primetio dostavljač hrane i, pre nego što se vatra razbuktala, pozvao vatrogasce, koji su brzo stigli na lice mesta, ali, nažalost, dvojici muškaraca nije bilo spasa.

"U 9 sati i jedan minut vatrogasne ekipe su bile na mestu događaja. Brzo su reagovali", rekao je Stojan Milovac, načelnik Uprave za vanredne situacije i dodao:

"Vrata stana iz kog je dopirao dim su bila zaključana, pa su nasilno otvorena. Odmah su pronašli dva lica koja su bila u prostoriji, pošto se radi o stanu od 15 kvadrata. Unutra je bilo potpuno zadimljenje, lica su evakuisana van prostorije, međutim lekari Hitne pomoći su mogli samo da konastatuju smrt. Radi se o objektu koji je veoma star, 100 godina, elektroinstalacije jesu stare, ali uzrok nije utvrđen. Ne bih licitirao sad".

Kako komšije kažu za Kurir, stradali momci su u stan došli relativno skoro, pre nekoliko meseci i najverovatnije su bili podstanari.

I dok je trajala intervencija vatrogasaca, Hitna pomoć je ispred zgrade jednoj osobi ukazivala pomoć. Komšije pretpostavljaju da je reč o rođaku jednog od stradalih.

Kurir.rs/T.M.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Požar u Požarevcu  Kurir