RASKOMADAO PRIJATELJA I DEČAKA (5), DELOVE TELA BACIO U DUNAV: Evo ko je najsvirepiji monstrum koji je preminuo u zatvoru!

Privatna Arhiva

Danijel Jakupek, jedan od najsvirepijih ubica u Srbiji koji je preminuo u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, bio je je iza rešetaka zbog brutalnog ubistva Vasilija Trbovića (26) i njegovog sestrića Luke Opačića (5) u Novim Banovcima 2007. godine.

Podsetimo, kobnog dana Jakupek je u svojoj kući ubio dečaka Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26), pa njihova tela isekao u kadi koristeći testeru za gvožđe i bonsek. Delove tela je potom spakovao u najlon kese i plastično bure i bacio - deo u Dunav, a deo u septičku jamu.

Mup 
Danijel Jakupekfoto: MUP

- Ubistvo se dogodilo 27. avgusta 2007. Posle hapšenja, Jakupek je priznao da je pozvao svog prijatelja Trbovića da toga dana dođe kod njega i da gledaju film na DVD-u, dok mu je majka bila kod brata u Nemačkoj. Trbović je poveo i sestrića. Jakupek je Vasilija namamio u kupatilo, zaklao ga, kao i petogodišnjeg dečaka. U svom priznanju naveo je i da je sekao njihova tela i uživao u tome, a da je potom delove tela bacio u Dunav, koji protiče pored njegovog dvorišta - podseća sagovornik Kurira.

Istraga nije utvrdila kakav je motiv imao Jakupek da počini ovako monstruozan zločin, jedan od najtežih na ovim prostorima.

Kada su Vasilijevi roditelji Vesna i Dragan Trbović prijavili nestanak sina i unuka, u potrazi za njima pridružio im se i Jakupek, kako bi im pomogao da ih pronađu. Hladnokrvo, ni jednim gestom nije pokazao da je odgovoran ili kriv.

Nakon četiri dana potrage za njima pecaroš je u travi kraj reke zatekao obezglavljeni trup dečaka, bez nogu i jedne ruke, a sutradan u Dunavu pronađen je i Vasilijev leš, bez glave i jedne ruke. Mesecima kasnije u različitim delovima mesta isplivavali su delovi tela dečaka i Vasilija.

Zbog stravičnog zločina, Jakupek je uhapšen početkom septembra 2007. odine i određena mu je mera obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa. Viši sud u Sremskoj Mitrovici na svakih devet meseci dobijao je izveštaj o njegovom zdravstvenom stanju.

Privatna Arhiva 
foto: Privatna Arhiva

Navodno, u zatvorskoj bolnici neko vreme obilazila ga je majka koja je preminula pre nekoliko godina i od tada se više niko nije interesovao za njega.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija danas je potvrđeno da je Jakupek preminuo u šok sobi internog odeljenja Specijalne zatvorske bolnice u kojoj se nalazio na meri bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja od 2007. godine za krivično delo ubistvo. Oni navode i da je uprava bolnice obavestila policiju, sud i tužilaštvo koje je naložilo obdukciju tela.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"MAJKA MONSTRUM KOJA JE SILOVALA I UBILA ĆERKU (3) ŽELI OPET DA RODI!" Bivša zatvorenica za Kurir TV: SADA JE ZAŠTIĆENA U ZATVORU  Kurir televizija