"VOLEO JE REKU I PRIRODU, A REKA GA JE ODNELA" Od fudbalera se potresnim rečima oprostio i klub: TUGA NAS JE OKUPIRALA

Društvene Mreže

Slobodan Nikolić (35) čije je telo pronađeno na plaži Sunčana reka nakon što mu se svaki trag izgubio u Drinijuče u popodnevnim časovima, kako smo već pisali, ušao je u vodu i odjednom propao. Pretpostavlja se da je nesrećnog mladića odvukao vir, a pošto je Slobodan bio neplivač, sa tim nije uspeo da se izbori.

Naime, nekoliko dana pre tragedije, Slobodan je na svojim društvenim mrežama delio fotografije upravo sa Drine gde je uživao, kada je redovno prenosio svojim pratiocima kako odmara upravo na ovom mestu, da bi ga ubrzo ta Drina savladala na najteži mogući način.

- Slobodan je bio divna osoba, kulturan i vredan mladić, mnogo je voleo reku i prirodu, a reka ga na kraju i odnela, nije smeo da ulazi u Drinu s obzirom na to da nije bio plivač, Drina je opasna zbog silnih virova - kažu poznanici za Slobodana.

Printscreen Facebook 
Slobodan Nikolićfoto: Printscreen Facebook

Kako saznajemo, Slobodan je izuzetno voleo da putuje, vreme je najčešće provodio na selu, a takođe je voleo fudbal i treninge na terenu Fudbalskog kluba Granit Radalj, gde je, prema rečima meštana, provodio kvaliltetno vreme sa saigračima, koji za njega kažu da je divan mladić.

- Tuga nas je okupirala kada smo čuli i nadali se da će se sve drugačije i na lepši način završiti ovaj pakleni dan. Iščekivali smo, nadali se da ćemo te ponovo videti nasmejanog i srećnog čoveka, koji nije znao nikada da povredi bilo koga i koji nije voleo nepravdu, Uvek se borio i davao sve od sebe, za klub i ekipu. Veliku ljubav si davao i prirodi, voleo si sve oko sebe, ljude, životinje, biljke... Izgleda da je istina da Bog prvo uzima najbolje... Prerano si nas napustio Maki, saučešće porodici Nikolić - ovim rečima oprostili su se iz kluba FK Granit Radalj u kom je trenirao Slobodan.

Inače, punih šest sati pripadnici specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi odeljenja za vanredne situacije tragali su za Slobodanom, da bi im se oko 19 časova pridružili i ronioci Žandarmerije, te je nažalost njegovo telo ubrzo pronađeno.

- Nešto pre 20 časova telo je pronađeno na plaži Sunčana reka. Bili su i članovi porodice koji su identifikovali telo, a veliki broj ljudi koji se zatekao je potresen zbog ove tragedije - naveo je izvor.

Tragedije na Drini

Koliko je Drina neukrotiva i opasna reka govore sve češće tragedija upravo u ovim vodama. Nedavno je nastradala i devojčica koja je otišla na Drinu sa tetkom posle škole, njeno telo je pronađeno dan kasnije. Nažalost, ne prođe leto, a da Drina ne zavije neku porodicu u crno. Podsećanja radi, jula 2021. godin, utopio se i muškarac iz Mladenovca, a njegovo telo su pronašli ronioci nizvodno od brane jezera Perućac kod Bajine Bašte. Međutim, iako je bila davno, velika tragedija od 10. juna 1960. godine kada se u reci ugasilo šest života učenika šestog i sedmog razreda Osnovne škole u Badovincima, još uvek je u sećanju meštana ovog sela.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Tragedija na jezeru Beli kamen kod Bešenova, utopio se muškarac  Kurir