OGLASILI SE RUSI POSLE RAZORNOG NAPADA NA KIJEV:" Napadi histerije Ukrajine se dešavaju svaki put pred samit NATO"

Shutterstock

Izjave ukrajinskih vlasti o raketnom udaru Ruske Federacije po civilnim ciljevima ne odgovaraju stvarnosti fotografije i video snimcoma sa lica mesta, dok potvrđuju činjenicu u vezi sa padom ukrajinske rakete PVO, istaklo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Izjave predstavnika kijevskog režima o navodnom namernom raketnom udaru Rusije na civile su apsolutno netačne", navodi se u saopštenju Ministarstva. Dodali su da brojne objavljene fotografije i video snimci iz Kijeva potvrđuju činjenicu eksplozija usled pada ukrajinske rakete PVO, koja je lansirana iz protivvazdušnog raketnog sistema unutar grada.

Ministarstvo odbrane je navelo da se takve histerije kijevskog režima dešavaju već nekoliko godina i to svaki put pred sledeći sastanak ili samit NATO-a.

Kako je dodalo ministarstvo, ruske oružane snage su napale ciljeve ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa kao odgovor na pokušaje napada na ruske ciljeve.

(Kurir.rs/TASS/Foto. Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"PUTIN NEĆE STATI NA UKRAJINI" Čanak tvrdi: Mislili su i da će Hitler stati na Sudetima! Pobedi li Tramp, KIJEV OSTAJE BEZ POMOĆI  Kurir televizija