OČISTITE NAKIT UZ SAMO DVA SASTOJKA: Proizvodi koje svi imaju u kući izglancaće sve nečistoće, a potrebno vam je samo 15 minuta

printscreen/tiktok/mrs.cindyg 

Naš nakitkoji svakodnevno nosimo, poput prstenja i ogrlica, tokom dana je izložen raznim uticajima – od sapuna i vode do zagađenja životne sredine.

Ovo može dovesti do toga da vaši dragoceni komadi izgube sjaj i izgledaju staro i istrošeno, tako da je redovno čišćenje neophodno da bi izgledali sjajno.

Međutim, važno je da ove predmete pravilno očistite kako ne biste oštetili dijamante, drago kamenje ili druge delikatne delove, piše Miror.

Postoji nekoliko načina da očistite svoj nakit - možete otići do zlatare ili kupiti specijalizovani proizvod za čišćenje. Međutim, svoje omiljene komade lako možete očistiti kod kuće, što će vam uštedeti novac.

TikTokerka Sindi Garsija je podelila video gde otkriva svoj jednostavan način da očisti svoje prstenje - ostavljajući ih blistavo čistim.

Sindi koristi samo dva sastojka da očisti svoj nakit — a to su stvari koje verovatno već imate u kuhinjskim ormarićima.

- Perstenove čistim samo belim destilovanim sirćetom i tečnošću za pranje sudova. Ovo funkcioniše jednako dobro kao i specijalizovani proizvodi za čišćenje nakita - napisala je u opisu videa.

Sindi prvo proključa vodu, pa u šolju doda čep belog sirćeta i malo tečnosti za pranje sudova. Zatim stavi svoje prstenje u šolju i prelije ključalom vodom.

- Ostavite prstenje da se namače 15 minuta - savetuje Sindi.

Nakon tog vremena, uzima četkicu za zube i nežno četka prstenove mešavinom. Na kraju ih osuši kuhinjskim papirom, a prstenovi izgledaju kao novi.

(Kurir.rs/Večernji/I.M.)