MILAN JE UMRO NAKON NAMEŠTANJA PRŠLJENA U PRIVATNOJ ORDINACIJI! Bojan: Ni posle dve godine niko nije kriv za smrt mog brata

Kurir

Tačno su dve godine od smrti Milana Đurića (58) iz Beograda, koji je preminuo nakon nameštanja atlasa u "Balans mediki", koja nije imala dozvolu za medicinske usluge i kod doktora koji za to nije ima licencu, a krivca još nema. Istraga i dalje traje.

Bojan Đurić, brat Milana Đurića (58), koji je preminuo 9. jula 2022. u Institutu za ortopediju Banjica, nakon što je dva i po meseca vegetirao kao biljka u komi i na aparatima, podseća za Kurir da je dr Slaviša Đurđević uradio tretman nameštanja atlasa (prvog vratnog pršljena) njegovom bratu u ordinaciji "Balans medika" 24. marta 2022.

Kurir, Kurir/J.M. 
foto: Kurir/J.M., Kurir

- Nakon tretmana Milan je još na stolu ostao paralizovan, pa je prebačen na Banjicu, gde je sve vreme bio u komi i na aparatima kao biljka, da bi preminuo u najgorim mukama 9. jula 2022. Nakon njegove smrti utvrđeno je da "Balans medika" nije imala licencu Ministarstva zdravlja da se bavi ikakvim medicinskim uslugama, a dr Slaviša Đurđević, koji jeste fizioterapeut, nije imao licencu za bavljenje kiropraktikom. Iako je savršeno jasno šta se dogodilo i iako je veštačenjem utvrđeno da je dr Đurđević kriv za smrt mog brata, dve godine kasnije ništa se ne dešava. Istraga još traje! Ćutanje i skrivanje lekara i odgovornih osoba iz "Balans medike" mora da se prekine - kazao je za Kurir Bojan Đurić i dodao da je upravo od tužilaštva tražio i dobio na tri gusto kucane strane šta je sve dosad urađeno u ovom slučaju.

Kurir TV 
Bojan Đurićfoto: Kurir TV

Više javno tužilaštvo (VJT) je, podsećamo, novembra 2022. saopštilo da predmet dostavlja Prvom osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Beogradu iz koga za Kurir navode da se u predmetu kt 5277/22 sprovode dokazne radnje:

- Nakon što je spis dostavljen tužilaštvu od strane VJT u Beogradu (zajedno s medicinskim komisijskim vestačenjem), Prvo OJT je saslušalo okrivljenog i ispitalo sve svedoke, te je naredilo dopunsko veštačenje 24. aprila 2024. koje je povereno Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Institutu za sudsku medicinu.

Na to Momčilo Bulatović, advokat Bojana Đurića, za Kurir navodi da je "potpuno neuobičajeno da u predmetu koji je potpuno jasan sve ide ovako isuviše sporo:

- Imamo nalaz veštaka iz kog je utvrđeno da je lekar u "Balans mediki" napravio propust, a sada nepotrebno postupak ide u pravcu veštačenja postupanja radnika Hitne pomoći i Instituta Banjica. Jasno je da se ključna stvar desila u "Balans mediki". Osuđeni smo na čekanje.

J. S. S.