SELEKTOR TRIKOLORA BRUTALAN PREMA KRITIČARIMA! Dešan: Ako vam je Francuska dosadna, gledajte nešto drugo

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da ga ne zanimaju kritke da njegova ekipa igra dosadno.Francuska igra u utorak od 21 čas u Minhenu protiv Španije, u polufinalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

To će biti duel ekipa sa različitim stilovima igre i prema ocenama, duel ekipe koja igra dosadno - Francuske, i ekipe koja igra zanimljiv fudbal - Španije. ; Španija je pobedila u svih pet utakmica na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a Francuska dva puta, ne računajući pobedu protiv Portugala posle jedanaesteraca.

Španija je postigla najviše golova na turniru - 11, a Francuska još nije postigla gol iz igre već jedan iz penala i dva autogola protivnika.

"Ako smo vam dosadni, možete da gledate nešto drugo, nema veze", rekao je Dešan na pitanje o kritikama upućenim njegovoj ekipi.

"Ovo je specifično Evropsko prvenstvo, sa manje golova nego inače. Imamo šansu da usrećimo Francusku, u delikatnoj situaciji za našu zemlju. Ako se drugi dosađuju, nije me briga", dodao je francuski selektor.ž

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dešan je danas obeležio 12 godina na mestu selektora Francuske, sa kojom je 2018. godine osvojio Svetsko prvenstvo u Rusiji, a četiri godine kasnije u Kataru drugo mesto.

Takođe, osvojio je i Ligu nacija u sezoni 2020/2021, a 2016. godine bio je finalista Evropskog prvenstva.

On je imao uspešnu igračku karijeru, a sa reprezentacijom je osvojio Svetsko prvenstvo 1998. i dve godine kasnije Evropsko prvenstvo.

Kurir sport